Петър Курумбашев: Изказването на Манфред Вебер за българските превозвачи е абсолютна лъжа (видео)
Секция: ПОЛИТИКА
16 Май 2018 14:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петър Курумбашев: Изказването на Манфред Вебер за българските превозвачи е абсолютна лъжа (видео)

/КРОСС/ "Препоръчвам на председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент да се запознае с позицията на евродепутатите от собствената си парламентарна група по предложенията на Европейската комисия, касаещи българските превозвачи.

В рамките на вчерашното обсъждане на законодателните предложения в Комисията по транспорт и туризъм в ЕП г-н Вим ван де Камп, член на Европейския парламент от Европейската народна партия и докладчик по въпросния регламент, нееднозначно подкрепи позицията на Франция и Германия".

Това заяви Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, по повод изявлението на председателя на групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер, че със своите 219 депутати ЕНП ще подкрепи предложенията на ГЕРБ, както и че българските социалисти не могат в ЕП да се застъпват за по-високи социални стандарти, а в България да противодействат именно на това. 

"Припомням, че през октомври инициирах побща позиция на всички български представители в Европейския парламент относно законодателния пакет за мобилност в ЕС, която бе единодушно приета", допълни Петър Курумбашев. 

Изказвания от вчерашните обсъждания в Комисията по транспорт и туризъм в ЕП:

video: https://www.youtube.com/watch?time_continue=115&v=rl1NpcqkvLE

video:https://www.youtube.com/watch?v=0L7cR41BU4w