Фандъкова: Всеки общинар и районен кмет носи лична отговорност
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Май 2018 15:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фандъкова: Всеки общинар и районен кмет носи лична отговорност

/КРОСС/ Всеки общински служител и районен кмет носи лична отговорност. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по повод ареста на главния юристконсулт на община "Подуене" Лилия Геринска.

Фандъкова е категорична, че е непримирима с корупцията и всеки трябва да знае какво прави и как го прави. "Районните кметове имат самостоятелно управление. Те се избират така, както аз съм избрана и си носят отговорността. За моята администрация отговарям аз, категорична бе кметицата и заяви, че всички сигнали, които се получават, ще бъдат изпратени на компетентните органи. А при всяко съмнение от Столична община ще започват проверки", заяви столичният кмет.

Фандъкова призна, че не е наясно какви и колко страници са подменяни от арестувания главен юристконсулт, както и за какви конкретно обществени поръчки става въпрос.

Припомняме, в сряда от ГДБОП информираха, че при спецакция на 15 май на Софийската градска прокуратура и ГДБОП са разбили организирана престъпна група за изпълняване на незаконна обществена поръчка от длъжностно лице на Столична община.

По-рано през деня кметът на район "Подуяне" Ева Митова заяви, че е изненадана от ареста на шефа на правния отдел в общината.