EVN Топлофикация съветва клиентите си да извършват ремонти по сградните инсталации през пролетта и лятото
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Май 2018 09:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
EVN Топлофикация съветва клиентите си да извършват ремонти по сградните инсталации през пролетта и лятото

/КРОСС/ EVN Топлофикация съветва клиентите си в Пловдив да извършат планираните  ремонти на своята отоплителна инсталация през пролетта и лятото.

Практиката от последните години показва, че в някои жилищни сгради ремонтите по вътрешните отоплителни сградни инсталации се извършват от живущи чак през есента, като най-често са свързани с дрениране (източване) на инсталациите. В резултат тези сгради не са подготвени за есенно-зимния сезон и не могат да стартират своевременно отоплението при обявяване началото на отоплителния сезон.

За улеснение на своите клиенти EVN Топлофикация предлага над 50 вида услуги по вътрешните отоплителни инсталации като например:

- подмяна на радиатори, вентили

- обезвъздушаване

- източване и напълване на системата и др.

Подробен списък с предлаганите услуги е наличен на www.evn.bg

Най-новата услуга, предлагана от EVN Топлофикация за топлофицирани сгради в Пловдив, е реконструкция на сградна инсталация - от вертикална в хоризонтална.

През 2015 г. EVN Топлофикация реконструира вертикална сградна инсталация в хоризонтална в 7-етажна сграда в гр. Пловдив. С това средният разход за енергия за сградна инсталация се намали с внушителните 87% - през последните два отоплителни сезона клиентите в сградата заплащат средно по 2 лв. на месец за общи части.