Евакуираха руски град заради взривове в склад за боеприпаси
Секция: Русия
18 Май 2018 13:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Евакуираха руски град заради взривове в склад за боеприпаси

/КРОСС/ Хиляди хора бяха евакуирани от малкия град Пугачово и околността в Република Удмуртия, Централна Русия, заради пожар и взривове в склад за боеприпаси на бивш военен полигон, предава Novini24.bg. В района е обявено извънредно положение.

Огънят обхвана територия от около 50 хектара в близост до града, намиращ се на около хиляда километра източно от Москва, съобщиха руските медии.

Намираща се наблизо магистрала беше затворена заради продължаващите взривове на боеприпаси. По същата причина огнеборците - над 100 души - засега не могат да стигнат до мястото на пожара. Затова на този етап се налага той да бъде гасен от въздуха. За целта там са изпратени специален противопожарен самолет Бе-200 и три хеликоптера, предаде ТАСС.

На този етап няма опасност за живота и имуществото на местните жители, обявиха регионалните власти. Изпратени са десетки полицаи и доброволци, които да охраняват имуществото на евакуираните.

В същото депо преди седем години избухна пожар, който отне живота на един войник и нанесе щети на няколко хиляди домове.

video:https://www.youtube.com/watch?v=-7nYmaLNw6k