Путин посрещна Меркел в Сочи с рози
Секция: Русия
18 Май 2018 16:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин посрещна Меркел в Сочи с рози

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин и министър-председателят Дмитрий Медведев проведоха кратък разговор на руски език с канцлера на Германия Ангела Меркел. Тя пристигна начело на германска делегация за разговори в президентската резиденция в Сочи, предаде ТАСС.

Кадри от разговора на Путин, Меркел и Медведев на входа на резиденцията бяха излъчени от телевизия "Русия 24". Путин чакаше Меркел на верандата с букет от кремави рози, фрезии и други цветя в пастелни тонове.

На влизане Меркел беше приветствана и от министър-председателя Медведев, който беше обсъдил с държавния глава сформирането на новото руско правителство.

Меркел поздрави Медведев за назначението на поста премиер и след това тримата с президента Путин поговориха малко на руски език.
Медведев изрази надежда пред Меркел за контакти на новото руско правителство с германския кабинет.

"На добър път!", пожела Меркел на Медведев.

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия ще продължи да доставя природен газ през Украйна независимо, че е планирана втора тръба до Германия, съобщава БГНЕС.

"Ние ще продължим с доставките на газ (през Украйна) до тогава до, когато ни е икономически оправдано", заяви Путин на пресконференция по време на визитата на германския канцлер Ангела Меркел.