Над 100 души загинаха при самолетна катастрофа в Куба
Секция: СВЯТ
19 Май 2018 07:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 100 души загинаха при самолетна катастрофа в Куба

/КРОСС/ Три жени оцеляха след катастрофата на пътнически самолет край кубинската столица Хавана. Те бяха откарани в болница в критично състояние, където една от тях е починала. По последни данни на борда Боинга е имало 110 души - 104-ма пътници и 6-ма души екипаж. Самолетът, който е извършвал вътрешен полет, се разби малко след излитането от летище "Хосе Марти".

Пътническият самолет - Боинг 737 е паднал в земеделската зона между летището и населеното място Сантяго де-Лас-Вегас, намиращо се на 20 км южно от Хавана. 
Пожарът вече е потушен и започна идентифициране на жертвите, каза кубинският президент Мигел Диас-Канел, който пристигна на мястото на катастрофата. 

"Вече е създадена комисия към Министерството на транспорта, която ще изяснява причините за инцидента. Изразяваме огромно съжаление за човешките жертви и солидарност със семействата на загиналите. Ще информираме своевременно за резултатите от разследването", посочи той.

С изясняване на причините за катастрофата се е заела комисия от транспортното министерство на Куба. Черните кутии все още се издирват, съобщи Пренса Латина.
Инцидентът е станал малко след излитането на самолета по време на първия му завой, твърдят очевидци. Машината е почти напълно унищожен при падането, както и от последвалия огън.

Боингът е изпълнявал вътрешен полет до Олгин, Източна Куба. Самолетът на държавната авиокомпания "Кубана де авиасион" е бил взет под наем от малката мексиканска авиокомпания.

Няма данни за пострадали български граждани, съобщават от Министерството на външните работи. Посолството ни в Куба е в контакт с местните власти.

Българските граждани, които желаят да получат информация или да подадат сигнал за свои близки, могат да го направят на дежурните телефони на мисията в Куба: +537 204 67 66+537 204 67 68. Дежурен телефон в извънработно време: +535 286 24 49.

 

Кубинските власти обявиха национален траур за загиналите.