Британският принц Хари и Меган Маркъл си казват „Да” в Уиндзорския замък
Секция: Шоубизнес
19 Май 2018 09:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Британският принц Хари и Меган Маркъл си казват „Да” в Уиндзорския замък

/КРОСС/ Британският принц Хари днес сключва брак с американската актриса Меган Маркъл.

Сватбената церемония ще е в Уиндзорския замък, във внушителния дворцов параклис "Сейнт Джордж", построен през 15-и век. На нея са поканени 600 души.

Кум ще бъде принц Уилям, а сред шаферите са принц Джордж и принцеса Шарлот – по-големите деца на Уилям и Кейт. Най-малкият – Луи, няма да присъства на церемонията. Ще липсва и бащата на Меган – Томас Маркъл, заради сърдечна операция.

Бащата на младоженеца – принц Чарлз, ще отведе булката до олтара. След венчавката следват обиколка с каляска и два приема – за официални гости и за близки и приятели на семейството.  Поканените ще опитат нетрадиционна сватбена торта – лимонов биосладкиш с аромат на бъз и украса от свежи цветя, а музиката от сватбата ще бъде издадена в албум. 

Кой е получил кралската покана? До последно имената на щастливците се пазеха в тайна. Сигурно е обаче кои няма да присъстват – британският премиер Тереза Мей и американският президент Доналд Тръмп не са в списъка. 

Освен 600-те гости в параклиса, още над 2640 души са поканени на територията на замъка. Сред тях ученици и местни жители.

За сватбата е планирана една от най-мащабните операции по сигурността – със снайперисти, полицаи под прикритие, военни технологии и дронове.

Според британски медии булчинската рокля ще е на дуото Ралф и Русо, които се погрижиха и за годежния тоалет на Меган.

Сватбата ще е споделена с целия свят, но изборът на дестинация за меден месец е строго пазена тайна. Сред предположенията са Ботсвана, където двойката беше в началото на връзката си, и Сейшелските острови, където Уилям и Кейт прекараха първите си дни като семейство.

Големият ден на Хари и Меган ще струва 1000 пъти повече от средната цена на сватба във Великобритания, изчислиха агенти от Лондон. Очаква се кралската венчавка да излезе 32 милиона лири. Най-големите разходи са за сигурността – дворецът Кенсингтън ще плати 30 милиона лири за охрана, за храна и напитки – 479 000 лири. Само за шампанско са заделени 136 000 лири, а за  торта – 50 000. Цената на сватбената рокля се очаква да достигне 300 000 лири.