Майк Пенс обеща Тръмп да предприеме действия, за да станат училищата в САЩ "по-безопасни"
Секция: СВЯТ
19 Май 2018 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Майк Пенс обеща Тръмп да предприеме действия, за да станат училищата в САЩ "по-безопасни"

/КРОСС//КРОСС/ Все още не са ясни мотивите на 17-годишния ученик, който вчера откри стрелба в гимназията си в американския град Санта Фе, щата Тексас, уби десет души и рани още толкова.

Приятели на нападателя го описват като затворен, спортист, който е казвал, че иска да притежава оръжие, но нищо не е подсказвало, че е склонен към насилие.
Губернаторът на Тексас Грег Абът заяви, че в компютъра и телефона му има информация, показваща, че той е искал да извърши атаката.

Той посочи още:

"Този път ще предприемем действия, за да сме сигурни, че тази трагедия никога повече няма да се повтори в историята на щата Тексас".

След нападението в Тексас, ученици, оцелели от стрелбата през февруари в гимназия в щата Флорида, където бяха убити 17 души, изразиха в социалните мрежи възмущение и тъга.

Ученичката Джаклин Корин написа в Туитър, че искрено съжалява, че тази "епидемия" е засегнала и град Санта Фе. Тя насочи гнева си и към президента Доналд Тръмп. "Нашите деца ги УБИВАТ, а вие гледате на това като на игра. Това е 22-рата стрелба в училище само тази година. НАПРАВЕТЕ НЕЩО", написа тя.

Няколко часа след стрелбата в Тексас вицепрезидентът Майк Пенс каза, че Тръмп ще предприеме действия, за да може училищата да станат "по-безопасни". Една от спорните идеи на американския президент е за въоръжаване на учителите с цел превенция на подобни инциденти.