Двама убити при нападение срещу църква в Грозни
Секция: СВЯТ
20 Май 2018 09:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Двама убити при нападение срещу църква в Грозни

/КРОСС/ При нападението срещу православната черква в Грозни са убити двама полицаи от охраната на храма и двама са ранени, убит е и един цивилен гражданин, съобщиха правоохранителните органи на Чеченската република, цитирани от ТАСС.

Установена е личността на четиримата нападатели, ликвидирани при спецоперацията, обяви чеченският лидер Рамзан Кадиров. По думите му трима от тях са местни жители - двама от село Гелдаган и един от село Аргунское в околностите на Грозни, а водачът на групата е от "съседен регион" на Руската федерация. Мюфтията на Чечения Салах Межиев нарече нападението "чудовищно престъпление", поръчано от чужбина.

"Най-страшното е, че престъплението е извършено през благословения месец Рамазан, когато са забранени всички разпри, войни и убийства. По кощунствен начин западните поръчители са решили да дестабилизират обстановката в Чеченската република, да предизвикат страх у жителите и гостите и да създадат изкуствена нестабилност в региона", смята чеченският мюфтия.

ръководителят на Синодалния отдел за връзки с обществеността и медиите на Руската православна църква Владимир Легойда нападението е "пореден опит на псевдоислямски екстремисти да сблъскат православните християни и мюсюлманите".