84 000 на крака: Големият Иниеста се сбогува победно с Барса
Секция: СПОРТ
21 Май 2018 09:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
84 000 на крака: Големият Иниеста се сбогува победно с Барса

/КРОСС/ Любимецът не само на Барселона, но и на цяла Испания Андрес Иниеста сложи край на блестящата си кариера в каталунския гранд, но не и изобщо на състезателния си път във футбола.

Дон Андрес се сбогува победно с отбора на своето сърце, аплодиран от 84 168 зрители на „Камп Ноу“.

Шампионът Барса победи с 1:0 гостуващия Реал Сосиедад в мач от последния кръг на испанското първенство и набра 93 точки, изпреварвайки Атлетико М с 14 точки и Реал М със 17 в крайното класиране.

Иниеста престоя на терена до 80-ата минута, когато бе изпроводен на крака от многолюдните трибуни. Още един футболист сложи точка, само че на състезателната си кариера – Чаби Прието спря с футбола на 34 години, а и него каталунският стадион изпрати на крака в 88-ата минута.

Иначе в мача без значение имаше доста положения, но само едно бе превърнато в гол, при това какъв, от Филипе Коутиньо. В 57-ата минута с техничен удар от средна дистанция той първо намери страничния стълб, а сетне и мрежата на Сосиедад.

Лео Меси бе резерва в този мач, но замени малко след гола му именно Коутиньо, за да поиграе и той последни минути редом с големия си партньор Андрес Иниеста.

Иниеста не вкара гол при раздялата си с Барса, каталунците не успаха да стигнат до 100 гола в шампионата /вкараха 99/, но Барселона приключи победно последния си мач за сезона.