Поморие строи къмпинг за каравани
Секция: Туризъм
21 Май 2018 17:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Поморие строи къмпинг за каравани

/КРОСС/ В Поморие изграждат къмпинг за кемпери и каравани. Първият по рода си общински къмпинг за каравани ще бъде изграден по идея на кмета Иван Алексиев. Идейният проект за къмпинга е готов, но все още се извършват необходимите процедури за издаване на съответните разрешения.

Мястото, на което предстои да бъде изграден къмпингът, се намира в местността "Косата". Тя се намира между брега на Черно море и Поморийското солено езеро, в близост до бившия Военен санаториум. От общината обясниха, че местността е "една от най-живописните и апетитни за инвестиции" в града.

33 са плануваните места за кемпери. На всеки четири от тях е предвидено да има по една колонка за захранване с ток и вода. Изпълнено е и задължителното условие за обособяване на биологична зона за събиране на отпадни води, която ще бъде включена в централната канализация, изградена на ул. Проф. Стоянов, успокояват от пресцентъра на Община Поморие.

Проектът за общински къмпинг включва задължителните санитарни, медицински и административни помещения. Освен тях обаче поморийската община планува изграждането на детски кът, туристическа кухня, беседка, барбекю и зона за спорт.

"Целта ни е да дадем възможност за алтернатива на традиционното настаняване на туристи в хотели и квартири. Къмпинг за кемпери е нещо, което липсва в нашия район, а мястото му несъмнено ще привлече интереса на много нови туристи в Поморие" , обясни инициативата си кметът Алексиев.