Предстоящи събития в страната за 22 май
Секция: Предстоящи събития
22 Май 2018 07:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 22 май

/КРОСС/София.

От 13.00 часа Народното събрание ще проведе извънредно пленарно заседание.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Роял" на София Хотел Балкан министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще открие дискусионен форум „Новите инвестиции във ВиК инфраструктура". Очаква се да присъстват вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на София Йорданка Фандъкова, областни управители, представители на ВиК асоциации и други.

***
София.
От 10.00 часа в хотел „Арена ди Сердика" (ул. „Будапеща" 2) ще се проведе срещна на страните от Югоизточна Европа на тема „Ролята на почетните консули за подобряване на бизнес климата и насърчаване на културна сплотеност на Балканите". Събитието е под патроната на Българското председателство на Съвета на ЕС. Участие в него ще вземат вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и министъра на Българското европредседателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова.

***
София.
От 11.00 часа в параклиса "Светите Архангели" в двора на Военна академия „Г. С. Раковски" ще се проведе панихида по повод 101 години от смъртта на полк. Борис Дрангов. Ще бъде отдадена почит пред паметта на полк. Дрангов и ще бъде поставена плоча с имената на авторите на паметника му.

***
София.
От 12.00 часа в централата на ПП АБВ (ул. „Врабча" 23) новоизбраното ръководство на партията ще даде пресконференция.

***
София.
От 8.00 часа в храм „Св. Св. Кирил и Методий" (ул. „Георг Вашингтон" № 47) ще се проведе награждаването на Конкурсния финал-награждаване на Национален конкурс „Възкресение Христово"-2018.

***
София.
От 09.30 часа в зала „Европа" на Министерство на околната сред и водите ще бъде открит Информационен ден за „Натура 2000".

***
София.
От 9.30 часа в зала EFE на хотел „Маринела" ще се проведе 9-ото издание на форума за финанси, банки и имоти - „Шумът на парите 2018 година".

***
София.
От 9.30 часа в хотел „КООП" (ул. „Искър" №30) ще се проведе кръгла маса за възможностите и предизвикателствата при прилагането на мултидисциплинарен и междуведомствен подход при работата с деца, жертви на насилие.

***
София.
От 9.00 часа в IV състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Васил В., Велизар В., Иван А., Марин К. и Пейо П., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа в XII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Павел М., обвинен в престъпление по служба.

***
София.
От 9.30 часа в 26 състав на Софийския градски съд ще се гледа делото срещу Валентин Д., Лина А. и Мая С., обвинени в длъжностно присвояване в особено големи размери.

***
София.
От 9.30 часа в сградата на Висшия съдебен съвет Съдийската колегия ще проведе заседание.

***
София.
От 10.00 часа в ОДЗ № 48 "Братя грим" ( ул. „Марин Дачев Христов" 5, кв. „Фондови жилища") ще бъде тържествено открита мулти-сензорна стая. Специален гост ще бъдат кметът на София Йорданка Фандъкова.

***
София.
От 10.00 часа в VI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Майдън С., обвинен в престъпление по служба.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов" /НПМГ/ във връзка с предстоящият юбилеен концерт - спектакъл „50 години Национална природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов", който ще се проведе на 14 юни в зала 1 на НДК. Концертът е под патронажа на Красимир Вълчев - министър на образованието и науката на Република България, и се осъществява в партньорство със Столичната община и кампанията „Успели българи дават личен пример".

***
София.
От 10.00 часа в зала „Европа" на парк-хотел „Москва" ще бъде открита конференция „България в общата европейска отбрана".

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Висшето училище по застраховане и финанси в залата на ет. 5 (ж.к. "Овча купел", ул. "Гусла" № 1) ще се проведе научно-практическа конференция на тема: „Актуални проблеми на инфекциите с вируса на хепатит Е при хора и животни".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция за състоянието на достъпа до информация в България 2017 г.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Запад" на Народното събрание ще Комисията по земеделието и храните ще изслуша министъра по земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

***
София.
От 11.00 часа в централата на КНСБ в залата на ет. 11 Институтът за синдикални и социални изследвания (ИССИ) на КНСБ ще представи последните си данни за потребителските цени и издръжка на живот в България. В представянето ще участват директорът на института Любен Томев и експертът Виолета Иванова.

***
София.
От 11.00 часа в големия салон на БАН ще се проведе форум и изложба на Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания на БАН по повод Международния ден на биологичното разнообразие.

***
София.
От 11.00 часа в Sofia Event Center (Paradise Mall) ще се проведе събитие, свързано с 23-годишнината от историята на първия GSM оператор в страната.

***
София.
От 11.00 часа в XVIII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Богомил М., Ивелин Д. и Ивайло Х., обвинен в изнудване.

***
София.
От 11.00 часа в залата на 172 детска градина „София" в „Надежда" 1 кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на представяне на пилотен проект „Общуваме с надежда и доверие за развитие на детските градини".

***
София.
От 11.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски" на тържествена церемония проф. Герхард Паулус ще бъде удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза" на университета.

***
София.
От 11.00 часа в институцията на омбудсмана Мая Манолова ще обсъди проблемите на подсъдими сънародници в Гърция, с чиито автомобили са превозвани мигранти.

***
София.
От 14.00 часа в централната сграда на УАСГ (зала 211) ще се проведе финалната защита и журиране на проектите разработени в рамките на първата творческа работилница на тема - изграждане на бъдеща зала на музикални изкуства.

***
София.
От 13.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери изграждането на разширение на сградата на Първа английска гимназия и 112 Основно училище.

***
София.
От 13.00 часа в XV състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Петър Т., Ивайло С., Красимира Д. и Пламен П., обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа в 20 състав на Софийския градски съд ще се гледа делото срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градина.

***
София.
От 13.00 часа в Sopharma Business Towers ще бъде открита конференция "Създаване и управление на съдържание: Дигиталната еволюция на комуникациите".

***
София.
От 13.30 часа в XI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Христо Г., обвинен в изнудване.

***
София.
От 13.30 часа до 16.30 часа в Представителството на Европейската комисия в София (ул. "Раковски" 124) ще се проведе международен семинар „Хибридни войни и дезинформация - новите (стари) заплахи за Европа".

***
София.
От 14.00 часа в Националния пресклуб на БТА телевизионният водещ Слави Трифонов и родителите на деца с увреждания от "Конфедерация за защита правата на децата", които не бяха допуснати в Парламента ще дадат съвместна пресконференция.

***
София.
От 14.00 часа в XVI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Милко М., Росен Д., Златомир И., Кирил И. и Иван К., обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 часа в VI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Лазар Л., обвинен в безстопанственост в особено големи размери.

***
София.
От 15.00 часа до 17.00 часа в постоянната приемна на БСП - София (ул. "Леге" №10, етаж 1) народният представител от „БСП за България" Румен Георгиев и общинският съветник Николай Николов ще проведат приемна за граждани.

***
София.
От 18.00 часа в Greenwich Book Center ще се проведе премиерата на книгата „Внезапно сбогуване" от Ангел Г. Ангелов.

***
София.
От 18.00 часа пред сградата на Министерски съвет ПП АБВ организира митинг в подкрепа на енергийните проекти АЕЦ „Белене" и „Южен поток".

***
София.
От 18.00 часа пред Синодалната палата ще се проведе нов протест срещу решенията на Св. Синод на БПЦ, взети на заседанието на Синода на 14 май.

***
София.
От 18.30 часа в хотел „Интерконтинентал" (пл. Народно събрание 4) ще бъде представена третата книга на Николай Василев - „Кариера или не? 10 фактора за успешно начало на кариерата".

***
София.
От 18.30 часа пред Министерски съвет Демократична България организира протест срещу рестарта на проекта АЕЦ „Белене".

***
София.
От 19.00 часа в Музея за история на София ще стартира проектът на Фондация „Прочети София" „Скритите букви" - новите места за четене в града.

***
София.
От 19.30 часа в „Червената къща" ще бъдат представени три късометражни филма на тема „престъпление без наказание".

***
София.
От 20.00 часа в зала „Арена Армеец" ще се проведе благотворителен концерт „Ние обичаме България" 2018 в подкрепа на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.".

***
Благоевград.
От 10.00 часа в Аултата на Югозападния университет „Неофит Рилски" ще се проведе Тържествено връчване на дипломите на абсолвентите от Факултета по педагогика.

***
Благоевград.
От 13.30 часа до 17.00 часа в стая 410 в Община Благоевград общественият посредник доц. д-р Валентин Василев ще проведе приемен ден.

***
Благоевград.
От 19.00 часа в зала „Пейо Яворов" ансамбъл „Пирин" ще представи концерта „Пирине мой" по повод 85 години от рождението на проф. Кирил Стефанов.

***
Бургас
От 11.00 часа - КАРИЕРЕН ЦЕНТЪР" КЪМ ДРСЗ-БУРГАС УЛ. „ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ" № 35 А ще се проведе съвместната пресконференция на ДРСЗ - Бургас, ДБТ-Бургас, РДСП - Бургас и ДОИТ - Бургас

***
Бургас
12.00 часа - БМФ „Порт Бургас" ЕАД - откриване на новия терминал за обработка на сярна киселина, разположен на територията на пристанището. Церемонията ще се състои на 22 май.

***
Бургас.
От 12.00 часа ще бъде официално открит новия терминал за обработка на сярна киселина, разположен на територията на пристанището.

***
Бургас.
От 18.30 часа в залата на Държавната Опера ще се проведе концерт на маргарита Хранова и Дани Милев в навечерието на 24 май.

***
Варна.
От 9.00 часа в III състав на Варненския административен съд ще се гледа първото заседание на делото срещу директора на РИОСВ-Варна.

***
Варна.
От 9.00 часа в хотел „Интернационал", Златни пясъци, ще се състои 7-ата международна конференция-изложение „Пристанища и корабоплаване по Черно море 2018", която ще се проведе под егидата на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура".

***
Варна.
От 10.00 часа е зала "Пресцентър" на Фестивален и конгресен център ще се проведе пресконференция по повод новия концертен фестивален цикъл.

***
Варна.
От 14.00 часа до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ във Варна (ул. „Георги Бенковски" №1) общинският съветник Николай Малев ще проведе приемна за граждани.

***
Варна.
От 14.00 часа в зала "Пленарна" на община Варна ще се състои тържество във връзка с честването на 50-годишния юбилей на НАОП "Николай Коперник"- Варна.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалната библиотека „П.Р. Славейков" ще бъде даден старт на Национална кампания „Селфи с книгата, която чета в момента".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе сесия на Великотърновски общински съвет за връчване на награди за 24 май.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита изложба „Стъкло и конец" - рисувано стъкло, бродирани бижута и аксесоари с автори: Снежана Данева-Иванова и Мила Милчева.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представена постановката „Българи от старо време" - мюзикъл по едноименната повест на Любен Каравелов.


***
Свищов.
От 15.00 часа в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" ще се проведе
връчване на годишните награди на Община Свищов за образование и култура.

***
Видин.
От 17.00 часа заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков ще присъства на тържеството по повод 45-годишнината на детска градина „Зорница". То ще се състои на площадката пред паметника на Димитър Благоев (до Младежкия дом).

***
Враца.
От 10.00 часа пред Градската концертна зала ще се проведе изява на децата от детските градини под надслов „Децата на Враца рисуват".

***
Враца.
От 12.00 часа на бул. „2-ри юни" срещу Химко ще се проведе първа компа от изграждането на нов хипермаркет в града. Първата копка ще бъде направена от Калин Каменов, кмет на Враца и г-н Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг".

***
Враца/Мездра.
От 14.00 часа в исторически комплекс „Калето"-Мездра 44 деца, участвали в обучението по проект "Детско полицейско управление" в градовете Враца и Мездра, ще закрият тържествено двегодишния курс на обучение.

***
Добрич.
От 18.00 часа в концертната зала на Младежкия център ще се проведе празничен концерт на Народно читалище „Йордан Йовков-1870 г." по повод 148 години от създаването му.

***
Перник.
От 10.00 часа пред централния храм „Св. Иван Рилски" ще се състои молебен и водосвет за здраве и благоденствие събира жителите на Перник за шеста поредна година след голямото земетресение през май 2012 г. От 11.00 часа с курбан за здраве ще бъде отбелязана и годишнината от земетресението в центъра на с. Дивотино - едно от най-пострадалите села в Пернишко.

***
Плевен.
От 10.00 часа в Пресклуба на БТА в Плевен кметът на община Червен бряг инж. Данаил Вълов ще даде пресконференция за постигнатото досега при изпълнение на предизборните си ангажименти, както и предстоящите за изпълнение проекти. Ще участват и заместник-кметовете на община Червен бряг, които също се отговарят на журналистическите въпроси.

***
Пловдив.
По повод Международния ден на биоразнообтазието ще се проведе ден на Отворени врати в РИОСВ - Пловдив.

***
Пловдив.
От 10.00 часа на Гребна база ще се състои церемония по връчване на Знак за качество на Съвета на Европа на Младежки център-Пловдив и Младежки форум.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в хотел „Санкт Петербург" ще се проведе дискусия за настоящето и бъдещето на имотния пазар и визия за развитието на Пловдив.

***
Пловдив/с. Дълбок извор.
От 10.30 часа ОИЦ-Пловдив ще посети с. Дълбок извор, община Първомай.

***
Пловдив.
От 13.00 часа в зала 11 на 23-ти наказателен състав в Районен съд-Пловдив ще се гледа делото срещу Надежда В., Лиляна И. и Гина С., обвинени за престъпление по чл. 210, ал. 1 от НК. Трите са се представяли за "ходжи" и извършвали дейност по "гадателство" и "разваляне на магии", която рекламирали активно в интернет сайтове, блогове и телевизионни програми.

***
Пловдив.
От 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Тракия" (бл. 91) общинският съветник Иван Вичков ще проведе приемна за граждани.

***
Русе.
От 10.30 часа в зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе встъпителна пресконференция по проект „Програма за специализирано трансгранично обучение между окръг Гюргево и Областна администрация Русе".

***
Русе.
От 11.00 часа в Заседателна зала на Община Русе ще се проведе пресконференция на Общинска фондация "Русе - град на свободния дух" и Сдружение "Поломие" по повод планирания от 1 юни пешеходен преход на Петър Ванев по планинския преход Апалашка пътека в САЩ.

***
Смолян.
От 16.30 часа в НЧ „Кирил Маджаров-1866" - Смолян, зала „Николай Карагяуров" ще се проведе „Музикална стая" - запознаване на децата с ударни музикални инструменти.

***
Смолян.
от 17.30 часа в Художествена галерия - Смолян ще бъде открита Изложба на смолянски художници посветена на 24 май - празник на българската култура и писменост.

***
Смолян.
От 19.00 часа Фолклорен ансамбъл „Родопа" ще представи Концерт „Спомен за Атанас Димитров" в РДТ „Николай Хайтов" - Зала № 1.

***
Смолян/с. Соколовци.
От 18.30 часа в кметството на с. Соколовци общинските съветници от ГЕРБ-Смолян, Ангел Безергянов, Славка Каменова и Мариана Сивкова ще имат приемен ден за граждани.

***
Стара Загора.
От 14.00 часа министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в кръгла маса по проекта за 7 балнео- и СПА дестинации, която ще се проведе в залата на Община Стара Загора.

***
Хасково.
От 16.00 часа в зала „Хасково" на Община Хасково ще се проведе церемонията по награждаване на учител и ученик на годината.

***
Шумен.
От 10.30 часа в СУ „Панайот Волов" ще се проведе заключителният етап на Детското полицейско управление. От 15.30 часа на учениците от 4 „Б" клас с класен ръководител Яна Десева ще бъдат връчени грамоти за успешно участие в Детско полицейско управление.