Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
22 Май 2018 07:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/ "Аналогова България изостава драстично от дигитална Европа", пише "Сега". Страната ни изпреварва само Гърция и Румъния в използването на цифровите технологии. Данните са от доклад на Европейската комисия. Страната ни е неизменно на дъното през последните няколко години.

"Лиляна Павлова - бижуто на европейската комуникация или как председателството се превърна в асамблея "Знаме на мира" и  "Пловдив  - столица на скандалите" – това са още някои от заглавията в днешния брой на „Сега“.

Скандалите в Пловдив коментира и "24 часа". Изданието публикува интервю с председателя на парламентарната комисия по култура и медии Вежди Рашидов. "Европейската столица на културата не означава, че едни активни "интелектуалци" може да си въобразяват, че това е един повод да спечелят едни пари със своите амбиции", категоричен е бившият министър на културата.

Заради поскъпналите горива, необходимият бензин за маршрута София - Бургас ще е с 15 лева по-скъп от миналата година, изчислява "Телеграф".

Цената на ягодите и черешите спадна двойно само за седмица, има много реколта, информира "24 часа". За сметка на това, производителите очакват по-малко кайсии и пипер. И тази година има оплаквания за изнудване от изкупвачите, които давали по един лев на килограм на едро за ягодите, а после ги продавали с голяма печалба.

В интервю за "Труд" председателят на Центъра за оценка на законодателството д-р Тони Димов заявява, че у нас законите се произвеждат на килограм. Тони Димов подчертава, че у депутатите няма мотивация за подобряване на законодателството. Според него, Народното събрание е отказало да спазват изискването за провеждане на обществени консултации по законопроектите в срок от 30 дни.

"Ученици объркаха Вапцаров с Йовков", информира "Стандарт". Абитуриенти съпоставиха стихосбирката "Моторни песни" с цикъла разкази "Песента на колелетата" на вчерашната матура по български език и обобщиха, че и в двата случая става дума за коли.

"Русия е стратегическият ни партньор в енергетиката", пише "Труд" като цитира президента Румен Радев. Той е казал това на руския премиер Дмитрий Медведев.

"Земя" отделя централно място на посещението на президента Радев в Русия. "Пробив в българо-руските отношения" - това е водещото заглавие на днешния брой. Днес в Сочи държавният глава ще се срещне с руския лидер Владимир Путин, припомня вестникът.

"Дума" отбелязва: "Румен Радев поиска "Български поток" да доставя газ директно". Държавният глава е споменал в интервю за руско издание, че отново ще покани Владимир Путин да дойде тази година у нас.

"Отиде си Христина Ангелакова", пише "Стандарт". Световната певица ни напусна на 73 години след усложнение от ортопедична операция.

"Задължително всичко трябва да се прави с любов" е казвала оперната прима, припомня вестникът.