Слатинската река тече оцветена, община и институции не знаят защо
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Май 2018 07:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слатинската река тече оцветена, община и институции не знаят защо

/КРОСС/ За пореден път Слатинската река в София потече оцветена вчера, сигнализира зрител на bTV. „Видях през оградата супер ярко синя вода, първоначално си помислих, че е промишлен канал”, разказа Борис Боев.

Той направил 7-8 неуспешни опита да подаде сигнал в отдел „Води”, на спешния телефон 112 му съобщили, че са приели информацията му, но той решил да се свърже и с медиите. Снимките му предизвикали коментари и в социалната мрежа: „В рамките на деня доста приятели и непознати хора казаха, че това си е практика”.

По спомени на негови близки през последните 15-20 години Слатинската река многократно е ставала червена, синя или зелена. „Става като приказката за златната река, намерихме прототипа, но имам усещането, че това никак не е смешно”, коментира мъжът.

„Трудно се установява оцветяването, тъй като водата тече и то си заминава”, отбеляза кметът на Район „Слатина” Наталия Стоянова. По думите й вчера Звеното за аварийна помощ и превенция на СО заедно с представител на РИОСВ е взело проби и състоянието на водата е било установено като добро.

Михаил Георгиев от инспекцията посочи, че вероятно става въпрос за незаконно заустване.

На този етап обаче не е ясно кой е източникът. В района има цехове.