Край на снимките и първи кадри от най-новия български игрален филм – Доза Щастие
Секция: КУЛТУРА
22 Май 2018 14:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Край на снимките и първи кадри от най-новия български игрален филм – Доза Щастие

/КРОСС/ 30 снимачни дни и много емоции, така накратко описва работата по първия си игрален филм талантливата Яна Титова. Екип от над 200 професионалисти, три снимачни периода, разделени в няколко сезона, и една година постпродукция. Това предшества излизането на филма, създаден по действителен случай, разказващ за живота на Весела Тотева.

В главните роли ще видим младите Валентина Каролева (дебют) и Димитър Николов (Награда за главна мъжка роля на OIFF Turin Cinefest, Българската Филмова Академия и Златна Роза), а компания ще им правят едни от най-популярните родни актьори, които все още се пазят в тайна –

По-голямата част от актьорския ни състав ще обявим в средата на септември заедно с премиерата на първия трейлър на Доза Щастие. От самото начало работата по този проект се превърна в кауза на целия екип, в която всички влагат емоциите и душата си. Вярвам, че това ще се отрази на филма и хората ще го усетят.”, споделя режисьорът.

Действието се развива през 90-те години, когато наркотиците добиват широка популярност в България. Историята представя 12 години от живота на Весела, постоянното търсене на щастие, тежките ѝ битки със зависимостта и изпитанието на волята ѝ.

Продуценти на филма са NO BLINK Studios в лицето на Александър Алексиев и Николай Стоичков. Сценарият е на Яна Титова, а оператор е Мартин Балкански („Откраднат живот“, “Недадените”, “18”).