Младо семейство е посетило 69 държави
Секция: Туризъм
22 Май 2018 20:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Младо семейство е посетило 69 държави

/КРОСС/ Бягство от рутината и зареждане с положителни емоции - това са само част от ползите, с които ни даряват пътуванията.  Двама съпрузи са посетили 69 държави. Преди няколко седмици се връщат от Сейшелските острови и Катар, където посрещат Великденските празници, а през юни планират разходка в Южна Испания, съобщава БНР.

Най-далечното място, което семейството е посетило е Нова Зеландия, а най-студеното Исландия. Бистра Якимова и Наце Сапунджиев се запознават преди 8 години. Свързва ги не само любовта, но и общата им страст към пътуването. Работят в IT сектора, пишат книги, преподават танци поддържат свой онлайн блог, в който описват всяко приключение и заразяват все повече хора със своя ентусиазъм за пътуване. За тях най-ценното богаство от пътешествията остават спомените и запознанствата с хората. 

Първите им общи дестинации са островите Тасос и Бали. Спомнят си с усмивка за престоя им в Япония, а африканските страни Кения и Сенегал са сред любимите им дестинации, към които често се връщат. Държавата, в която се чувстват най-добре е Нова Зеландия: 

"Едно от местата, където бихме искали да се върнем задължително пак, даже да поживеем там. Има различни неща за разглеждане. На север е доста по-топло. Има и плажове. На юг има ледници и се приближаваме към едни необятни острови със свят, който може да се види само там и никъде другаде", споделя Наце.

Бистра добавя: "Природата е зашеметяваща и много добре опазена". 

Другата дестинация, която Бистра и Наце препоръчват е Кения. По думите им, начинът на живот в африканската държава доказва, че ключът към щастието се крие в малките и необикновени неща. 

Семейството разказва, че сред десетките държави, които е посетило, няма място, което ги е разочаровало. Има страни обаче, в които са изпитали културен шок и една от тях е Индия:

"Страна на контрастите. Най-простото нещо да пресечеш едно кръстовище си е голямо предизвикателство там. Всичко се движи без значение дали има пешеходци, но иначе всичко спира, ако минава крава. Също така минаваш покрай нещо лъскаво, скъпо, а до него боклук, плъхове, пълен хаос. Но все пак имаше някакъв ред в него". 

Предстоят в по-обикновени места като хостели и къщи за гости носи по-истински преживявания, категорични са пътешествениците. Те се стараят да са по-близо до природата, предпочитат по-малките места, оценяват тишината, спокойствието и чистия въздух.