Големият МАКС КАВАЛЕРА отново идва в София със своята титанична банда и нов албум
Секция: Шоубизнес
23 Май 2018 09:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Големият МАКС КАВАЛЕРА отново идва в София  със своята титанична банда и нов албум

/КРОСС/ Макс Кавалера и неговата банда Soulfly са едни от любимите музикални гости на българската публика. Всеки техен концерт у нас се превръща в енергийна бомба, заредена с мощен звук, адреналин и нестихващо желание да ги слушаш още и още.

В разгара на лятото ни очаква поредната среща с легендарния бразилец и неговите музиканти, на която българските фенове ще чуят на живо знаменитите "Back to the Primitive", „Inner Spirit", „Eye for an Eye", „Prophecy", "Kingdom", "Tribe" и много други убийствени хитове.

Съвсем скоро се очаква да излезе и най-новият студиен албум на Soulfly, който ще отбележи 20-та годишнина от издаването на дебюта на бандата - едноименния "Soulfy" (1998).

Името на новия албум все още не е обявено официално, но едно е сигурно - той категорично ще бъде нещо много силно! Както самият Макс споделя, стилът на албума ще бъде „трайбъл траш" - своеобразна комбинация от трайбъл и груув парчета с перкусии, характерни за ранния Soulfly и бързи дет и траш метъл елементи, които чухме в последния албум на Cavalera Conspiracy 'Psychosis' (2017).

„Опитах да „сглобя" тези два албума и се получи страхотно! Новият Soulfly е наистина много вълнуващ и мисля, че уцелихме правилната посока. Марк Ризо направи супер откачени сола и по време на записите на целия албум издаваше странни звуци, които запазихме. Изключително съм доволен и от сина ми Зайън, който записа барабаните. Стилът му на свирене ми напомня ранния Дейв Ломбардо, комбиниран с Bad Brains - супер енергични и леко хаотични барабани, които звучат невероятно добре. Мога да кажа, че свършихме чудесна работа!" - споделя Макс.
Албумът е продуциран от небезизвестния Джош Уилбър, познат от работата си с големи имена като Lamb Of God, Gojira, Hatebreed и Trivium.

В подкрепа на новия албум Soulfly тръгват на голямо турне, част от което ще бъде и шоуто им на 6 юли в София. Гастролът ще премине през почти цяла Европа, като очакваме сериозен поток на фенове от съседни държави за концерта у нас, тъй като само България и Сърбия са балканските страни, включени в графика на турнето.
Ще видим Soulfly на 6 юли в състав: Макс Кавалера, Зайън Кавалера (барабани), Марк Ризо (китара) и Майк Леон (бас).

Концертът ще се състои на 6 ЮЛИ (петък), зала УНИВЕРСИАДА, 20:00 ч.

Продажбата на билети стартира в 10:00 ч на 24 май 2018 (четвъртък) в цялата мрежа на Тикетпро в страната, бензиностанции OMV, търговските обекти на Office 1 Superstore, Ориндж център, Usit Colours и др., както и онлайн на www.ticketpro.bg.

Първите 200 билета ще бъдат на промоционална цена от 35 лв., а след тяхното изчерпване, редовната цена на билетите ще бъде 45 лв.