Синьото вече не е достатъчно или каква е историята зад цветовете при Huawei P20 lite
Секция: Технологии
23 Май 2018 11:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Синьото вече не е достатъчно или каква е историята зад цветовете при Huawei P20 lite

/КРОСС/ Дизайнът на телефона включва формата, размера на екрана и най-вече цвета. Именно цветът е това, което определя неговия характер и дава възможност на потребителя да изрази себе си. Huawei са създали една неповторима цветова палитра за серията смартфони P20 lite. 

Цветът често е подценяван от някои производители, въпреки че е първата отличителна черта на дизайна, която забелязваме при избора на нов телефон. Добре подбраните цветове придават на телефона уникален характер, подчертават модерния дизайн и необикновения, смел стил. Това е причината новите Huawei P20 lite смартфони да са създадени в уникални цветови версии.

На българския пазар се предлагат цветовете Klein Blue (специално текстуриран син корпус за фини отблясъци), Sakura Pink и Midnight Black. Тези цветове не са типични и познати от други смартфони. Всеки цвят е уникален за модела, сам за себе си и има индивидуален характер.

Синьото има много нюанси - и само един е Klein Blue

Цветът, известен днес като Klein Blue, е създаден през 60-те години по специална поръчка на известния художник Ив Клайн. Той се основава на матов ясносин (т.нар. ultramarine) пигмент и се оказва толкова специален, че Ив Клайн създава много творби само с този цвят, използвайки текстурата на дебелината на боята. Трудно е да се намери по-различен и разпознаваем цвят от Klein Blue. Този син тон, "проектиран" от известния френски художник, има заслужено място в историята на изкуството.

Klein Blue е една от цветовите опции на P20 lite, а дълбокият „ултрамарин" прави устройството наистина впечатляващо. За да засили ефекта още повече, Huawei разработва и специален тип микро брокат, който придава блясъка на Klein Blue и създава светлинни отражения. Частиците са толкова малки, че самият брокат е невидим за окото и само подчертава синия нюанс.

Sakura Pink - уникален нюанс на розовото

Розовият цвят се използва все повече от дизайнерите на електронни устройства, но не всички розови нюанси са еднакви. Първото, което прави Huawei, е да се убеди, че използваният тон е подходящ за модерно устройство. За да се достигне до цвета Sakura Pink, е добавен перлен прах, който придава на розовия цвят триизмерен блясък. Един поглед към розовата версия на Huawei P20 lite е достатъчна, за да потвърди, че това е есенция на елегантността, която ще бъде в дома и чантата на всяка жена.

Вечното черно

Черното разбира се, е най-простият цвят. Въпреки това, истинският, безкомпромисен, дълбоко черен тон е много труден за постигане. Много често нещо, което се предполага да е черно, става сивкаво или кафеникаво при силна светлина. При Huawei P20 lite, черното е безкомпромисно и дълбоко под всеки ъгъл и при всяко осветление. Черното придава на Huawei P20 лекотата на елегантност, сериозност и съвършенство.

Изберете цвят и стил за себе си, изразявайте личността си, като съчетавате Huawei P20 lite с вашия характер. Независимо дали се чудите между дълбочината на Klein Blue, елегантността на Sakura Pink или дълбоко черно в Midnight Black, Huawei P20 Lite ще ви зарадва във всяка цветова версия.