Подписка, инициирана от БСП, промени маршрута на алтернативната линия ТМ 10 в София
Секция: ПОЛИТИКА
23 Май 2018 14:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Подписка, инициирана от БСП, промени маршрута на алтернативната линия ТМ 10 в София

/КРОСС/ От днес е променен маршрута на алтернативната автобусна линия ТМ 10 и са разкрити две нови временни спирки на бул. „Драган Цанков". Това стана след като социалистите от район „Лозенец" инициираха подписка с искане за промяна на маршрута и нови спирки на временната линия ТМ 10. Подписката бе депозирана в Столична община от председателя на БСП - Лозенец Николай Велчев.

Спирките „пл. Журналист" и „ул. Вишнева" на трамвай №№ 10, 12 и 18 бяха закрити след като започнаха ремонтните дейности на бул." Граф Игнатиев" на 7 май. На мястото на трамвайните линии бе разкрита временна автобусна линия, но тя не покрива маршрутът им. Това лиши гражданите живеещи и работещи в „Лозенец", в карето между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви", бул. „Черни Връх", бул. „Свети Наум", бул. „Драган Цанков", от удобна транспортна връзка.

„Районът е с голяма денивелация и това допълнително затруднява свободното придвижване на майки с колички, хора в неравностойно положение и възрастни хора", аргументира се Николай Велчев.

Лидерът на БСП - София Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по транспорт и туризъм в СОС, постави въпроса на заседанието на комисията миналата седмица.