Юлия Скрипал: Надявам се да се върна у дома
Секция: Русия
24 Май 2018 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Юлия Скрипал: Надявам се да се върна у дома

/КРОСС/ Юлия Скрипал оцеля след опит за убийство, за което британските власти обвиняват Русия. Но дъщерята на един от най-известните руски шпиони каза в специално изявление за Ройтерс, че иска да се върне в страната си в дългосрочен план, въпреки отравянето.

"Животът ми се обърна с главата надолу", каза тя. Юлия и баща й Сергей Скрипал, бивш полковник в руското военно разузнаване, издал на британската служба за външно разузнаване МИ-6 десетки агенти, бяха намерени в безсъзнание на пейка в британския град Солсбъри на 4 март. Трийсет и три годишната Юлия бе 20 дни в кома.

"Събудих се с вестта, че сме били отровени", каза Скрипал в първата си медийна изява след покушението. Тя се свърза с Ройтерс чрез британската полиция. Юлия Скрипал е в Лондон под закрилата на британската държава и точното й местоположение се пази в тайна. Тя бе изписана от болницата около пет седмици след отравянето.

"Извадихме голям късмет, че и двамата оцеляхме при този опит за убийство. Възстановяването ни е бавно и много болезнено", каза тя. Юлия каза, че опитва малко по малко да се справи емоционално и физически с опустошителните промени, които са й се случили. "Искам да помагам на баща ми, докато се възстанови напълно. В дългосрочен план се надявам да се върна у дома в моята страна. ", заяви тя.

Скрипал говори пред камерата на руски и представи комюнике на руски и английски, което казва, че е написано от нея. Тя сложи подписа си под двата документа, след като направи изявлението и отказа да отговори на въпроси, след като говори пред камерата.