"Върви народе възродени" огласи столицата
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Май 2018 10:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Върви народе възродени" огласи столицата

/КРОСС/ Стотици жители и гости на столицата излязоха на площада пред Археологическия музей, за да поставят началото на празничното шествие по случай 24 май, предава news.bg. С празника на буквите почитаме светите братя Кирил и Методий - създатели на славянската азбука.

Началото на празника бе ознаменувано с изпълнение на редица български патриотични песни като "Върви народе възродени", "Тих бял Дунав", "Де е България" и др.

На събитието присъстват столичани и гости на града - майки с деца, ученици, студенти, преподаватели, възрастни хора. Те се присъединиха към честването на празника на просветата и културата.

Въпреки празничният дух, не липсваха и хора, които издигнаха протестни транспаранти. Някои от тях гласяха: "Премълчаването на истината за десетките стотици пари в математиката е престъпление срещу човечеството".

Празничното шествие ще премине по бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски" до паметника на "Св. Св. Кирил и Методий" пред Националната библиотека, където ще се проведе официалната церемония по честването на празника.