ЧЕЗ раздаде първите стипендии на студенти
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Май 2018 11:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЧЕЗ раздаде първите стипендии на студенти

/КРОСС/ Победители са двама възпитаници на Техническия университет в София

Двама студенти на Техническия университет в град София са първите финалисти в състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ" за студенти, което стартира през настоящата учебна година. Сертификатите им бяха връчени в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост от регионалния мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал.

Първо място зае Мартин Ралчев, който е студент в четвърти курс по „Електроенергетика". Той е участвал в проекта „ЧЕЗ Академия" и в национален конкурс „Иноватори на бъдещето" - стажанти 2016 г. „Енергетиката провокира в мен искрен интерес, защото ми предостави възможност да приложа творчески и нестандартен подход към разрешаването на проблемите, свързани с енергийни загуби", заяви Мартин Ралчев по време на втория финален кръг в конкурса - събеседване с кандидатите.

Вторият носител на стипендия от ЧЕЗ за учебната 2017-2018 г. е студентът от трети курс по специалност „Електротехника" в Техническия университет Мартин Михайлов. „През 2017 г. стажувах в „ЧЕЗ Разпределение". Благодарение на този стаж се срещнах с много хора, които със своя хъс и труд ме мотивираха да продължавам да се развивам в сферата на електроенергетиката", каза Мартин Михайлов по време на събеседването.

В конкурса могат да кандидатстват всички студенти от технически висши учебни заведения на територията на Западна България. Всяка година компанията ще предоставя стипендии на изявени студенти, класирани на конкурсен принцип и на база обявените критерии, които са публикувани на сайта www.stipendiant.com. Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ" за студенти е част от дългосрочна политика на дружеството за насърчаване на професионалното образование в България и е продължение на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ" за ученици, стартирал през 2012 г.