Шофьорът на ТИР-а, блъснал автобус, е с повдигнато обвинение
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Май 2018 13:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шофьорът на ТИР-а, блъснал автобус, е с повдигнато обвинение

/КРОСС/ Шофьорът на тира, който удари автобус на градския транспорт на магистрала „Тракия" и рани 16 души, вече с обвинение. Турският гражданин ще отговаря за средна телесна повреда, причинена на повече от едно лица. Камионът се е движил с несъобразена скорост.

Пред разследващите мъжът вече е признал, че е заспал зад волана. Пробите за алкохол и наркотици в кръвта му са отрицателни. Състоянието на пострадалите след удара между село Горни Лозен и София остава стабилно.

Шофьорът на автобуса на градския транспорт ще бъде опериран. Той има тежка травма на ръката. Според него тирът се е движил с около 100 км в час. Видял го е в момента на удара.

След инцидента експерти повдигнаха въпроса безопасно ли е автобуси на градския транспорт да се движат по магистралата.

„Ограниченията, които съществуват в закона, не забраняват категорично градски автобуси да се движат по магистрала. В същото време те са по-рискови за пътниците, защото при тях има правостоящи. Конструкцията е опасна, защото има прегради, лостове, ръкохватки", коментира в „Здравей, България" Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.