Предстоящи събития в страната за 25 май 2018 година
Секция: Предстоящи събития
25 Май 2018 07:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 25 май 2018 година

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще се проведе финалният кръг на състезанието по български език „Пазим езика си".

***
София.
От 16.00 часа в зала „София" на Българския червен кръст ще бъде открито общото отчетно събрание на БЧК. Гости на най-висшия форум на организацията ще бъдат представители на президентството на Р България, на законодателната и изпълнителната власт, на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, на неправителствени организации, партньори, медии.

***
Асеновград.
В 18.30 часа на пл. „Акад. Николай Хайтов" ще се състои тържествен ритуал на община Асеновград за изпращане на абитуриентите от СУ „Св.княз Борис I". Събитието е част от програмата на Майските културни празници на Асеновград.

***
Асеновград.
В 19.00 часа в Зрителната зала на читалище „Родолюбие" ще се играе театралната постановка „Морска сол". Събитието е част от програмата на Майските културни празници на Асеновград.

***
Благоевград.
От 9.30 часа в зала „22 септември" ще се проведе редовната сесия на Общински съвет-Благоевград, която ще започне с обявяване на решение на Общинската избирателна комисия относно прекратяване пълномощията на общинския съветник Илко Стоянов.

***
Благоевград.
В базата на Университетски център Бачиново ще се проведе турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания.

***
Варна.
От 13.00 часа през Щаба на Военноморските сили ще се проведе церемония по откриване на реставрираната сграда № 3, която е част от командването на флота и ритуал по случай 102 години от началото на подводното плаване в България.

***
Варна.
В 18.00 часа на стадиона на спортен комплекс „НСБ Спортпалас" във Варна Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще даде старт на футболен мач между отбор от Генералния секретариат на Съвета на ЕС и сборен отбор от млади варненски футболисти и журналисти.

***
Варна.
От 19.00 часа в зала 1 на Фестивалния и конгресен център ще се проведе благотворителната кампания „Талантливите деца и младежи на Варна"
по инициатива на БСП - Варна и Сдружението „За младите с любов".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа пред МДТ „Константин Кисимов" ще се проведе дефиле на абитуриентите от великотърновските училища.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита фотографско-документална изложба „Папството и българите / IX-XXI век/". Събитието е във връзка с 370-годишнината от основаването на Католическата Никополска Епархия /1648-2018/, 330-годишнината от Чипровското въстание /1688-2018/ и 140-годишнината от Освобождението на България /1878-2018/.

***
Видин/Иново.
От 17.30 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще присъства на фолклорния събор "Хоп, троп на хорото" в село Иново.

***
Враца.
От 16.00 часа в Регионалния исторически музей-Враца ще бъде открита гостуваща изложба на РИМ-Плевен „Отвъд знаците".

***
Враца.
От 17.00 часа в Регионалния исторически музей-Враца ще се проведе XXII Национален литературен конкурс за написване на стихотворение и есе„Живеем в земята на Ботев".

***
Карлово.
В 20.30 часа на пл. „20-ти юли" ще се състои мултимедиен спектакъл „Древни тайнства от долината" на Фолклорен ансамбъл „Розова долина".

***
Пазарджик/Панагюрище.
От 20.00 часа ще бъде открито Шестото поредно издание на Световното първенство по фойерверки за купата на град Панагюрище, България -2018 г.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в актовата зала в СУ „Свети Седмочисленици" Регионалното управление по образование в Пловдив ще връчи Годишните си награди за висок професионализъм в педагогическата дейност.

***
Смолян.
От 14.00 часа в сградата на Областната администрация в Смолян заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова ще се срещне с кметовете на общините Смолян, Рудозем, Златоград и Чепеларе, за да обсъдят възможностите за инвестиции във ВиК отрасъла. Преди това от 10.00 часа Крумова ще посети язовир „Пловдивци".

***
Тополовград.
От 17.30 часа в Големия салон на читалището ще бъде изнесен концерт на съставите за народни танци „Луди млади" и „Възрожденци".