Бури и градушки : Предстоят ли екстремни природни явления ?
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Май 2018 21:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бури и градушки : Предстоят ли екстремни природни явления ?

/КРОСС/ Предстоят ли още екстремни природни явления и нужни ли са спешни мерки за опазване на реколтата? Дежурният синоптик в БАН Мариана Попова заяви, че до края на седмицата на много места из цялата страна може да има дъждове.

„До края на седмицата и днес до края на деня, както и следващите два дни, атмосферата е много неустойчива в цялата страна. Главно следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, но временно интензивни валежи. Възможни са и градушки”, каза тя.

„В началото на следващата седмица вероятността за валежи силно намалява. В понеделник все още в югозападните райони на отделни места ще превали и прегърми. Във вторник и сряда вече ще е почти без валежи. През втората половина на седмицата, към петък, събота и неделя отново ще стане по-неустойчиво с вероятност за превалявания”, заяви синоптикът.

„За съжаление над цялата страна атмосферата е неустойчива и зависи къде ще се образуват по-мощни облаци и съответно там ще е по-голяма вероятността за градушки”, отговори тя на въпрос къде да очакваме градушки.

„Температурите на морето са по-ниски, заради все още сравнително студената морска вода. Температурата на водата постепенно ще се повишава, а съответно и на въздуха също”, добави тя.