Търсят се очевидци на катастрофа с тежко ранен абитуриент
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Май 2018 10:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Търсят се очевидци на катастрофа с тежко ранен абитуриент

/КРОСС/ Близките на абитуриент, ранен тежко при катастрофа на Северната тангента на Околовръстния път в София миналата седмица, молят за помощ очевидци. Майката, бащата и двете сестри на Иван, който след няколко дни става на 19 години, се надяват някой да е видял шофьора, причинил случилото си и избягал. Пострадалият младеж вчера е трябвало да има абитуриентски бал, но вместо това е в "Пирогов" със счупен на две места таз и други травми и ще остане там още няколко седмици.

Инцидентът е станал на 17 май около 5.30 часа сутринта, когато Иван отивал на работа. В колата били и току-що купените дрехи за бала му. Както се движел, в един момент автомобилът му бил застигнат от друга кола, чийто шофьор буквално го избутал от пътя и той се преобърнал през платното и изхвърчал в канавката.

"Няма удар, колата е избутана, това е умишлено, явно му е пречел да мине, тясно му е било... Колата е "Ауди А3", сив металик", разказа бащата на пострадалото момче.

Майката пък изказа огромни благодарности на шофьор на ТИР, който пръв спрял и откачил акумулатура на бензиновата кола на Иван, за да не се запали. Опитал и да го извади от намачкания автомобил. Пожарната и Спешна помощ също реагирали много бързо, на 15-тата минута абитуриентът бил в линейката.

От районната прокуратура съобщиха, че има образувано досъдебно производство. Следствените действия са започнали в началото на тази седмица.