Общинският съветник от БСП Борис Цветков поздрави 65 ОУ в с. Бусманци по случай 140-ата му годишнина
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Май 2018 15:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Общинският съветник от БСП Борис Цветков поздрави 65 ОУ в с. Бусманци по случай 140-ата му годишнина

/КРОСС/ Общинският съветник от БСП Борис Цветков присъства на тържеството по случай 140-ата годишнина от създаването на училището в с. Бусманци по покана на ръководството на 65 ОУ "Св. Св. Кирил и Методии" - директора Жельо Колев и заместник-директора Иван Кръстев. Цветков, който е и председател на БСП – район „Искър“, поздрави участниците в празника и върчи грамота и книга.

Присъстващите на събитието се преклониха пред предците, които в трудни, гладни, военни и следвоенни години са изградили и поддържали училището. В 65 ОУ "Св. Св. Кирил и Методии" са се изучили над 4000 ученици. Двама от 23-мата директори са герои, загинали във войните - един в Първата световна война и един в Отечествената война.

„От всички нас зависи и днес да запазим и поддържаме училището, което да обучава качествено учениците си, така че да привлича и задържа децата от с. Бусманци, кв. Абдовица и кв. Димитър Миленков. Трябва да направим и всичко необходимо да спрем разрухата на старата сграда и да я възстановим за нов живот в обществено полезна и достъпна за всички дейност”, заяви Борис Цветков по време на честването.