Протест в стотинки! 15 кг монети за такса смет на пустеещ имот
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Май 2018 16:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Протест в стотинки! 15 кг монети за такса смет на пустеещ имот

/КРОСС/ Мъж от Разград плати такса смет от 92 лева с жълти стотинки за имот, който не ползва.

Така той изрази несъгласието си с административните пречки, с които се е сблъскал, за да се откаже от имот, за който дори няма документ, съобщи БНТ.

61-годишният строителен техник Петко Неделчев се принудил да си вземе един ден отпуск, за да дойде от Разград в Русе и да плати такса смет на имот в село Тетово, който не ползва, няма документ за него, но и не може да се раздели с него, въпреки желанието си.
А то е трите декара земя да останат за кметството в селото и да спре да плаща данъци за нещо, което реално не ползва.

"Нямаме документ, то от 1900 година от дядо ми е това място, нито сме собственици, просто сме наследници. Мястото е непродаваемо, не се обработва, понеже сме много наследници", обясни Петко Неделчев.
Именно заради наследниците, които са осем, той получава отказ от "Местни данъци и такси" да не плаща задълженията на пустеещия терен.

"Декларацията ми беше отхвърлена под предлог, че всички наследници трябва да се подпишат, а някои от тях са в Америка и са прекъснали всякакви връзки с нас".

В знак на протест Неделчев плати на касата на "Местни данъци и такси" дължимите 92 лева за имота с 15 килограма жълти стотинки. Той събирал монетите по една, две и пет стотинки в продължение на месеци, помогнали му и приятели.

Служителите на учреждението приеха формата му на протест и прибраха монетите на доверие, без да ги броят, за да не се бави опашката.

От "Местни данъци и такси" обещаха отново да разгледат казуса. Петко Неделчев е категоричен, че ако имотът не бъде отписан от неговото име, ще си потърси правата в съда.