Времето днес отново с валежи и гръмотевици
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Май 2018 09:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Времето днес отново с валежи и гръмотевици

/КРОСС/ Днес в часовете  преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 29°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места по южното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури  – между 21° и 24°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево, по върховете – мъгливо. Около и след пладне отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен, временно силен вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 12°.

През следващата седмица ще настъпи относително стабилизиране на атмосферата и вероятността за валежи ще намалее. Ще преобладава слънчево време, а температурите слабо ще се повишат. Вятърът ще е от изток-североизток, слаб до умерен.

В понеделник все още над Западна България в следобедните часове ще има условия за развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, а на места – и за превалявания и гръмотевици.

През следващите дни превалявания са възможни само на изолирани места.