Реал взе 13-ата! (видео)
Секция: СПОРТ
27 Май 2018 09:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Реал взе 13-ата! (видео)

/КРОСС/ Кралят е един и носи името Реал Мадрид! "Белият балет" грабна 13-и трофей в Шампионската лига, след като бе пронизан само с една единствена "червена стрела" от страна на Ливърпул. "Лос Меренгес" се наложиха с 3:1 над мърсисайдци на финала на стадион "Олимпийски" в украинската столица Киев и по този начин останаха на престола за трета поредна година.

Старши треньорът на мадридчани Зинедин Зидан пък достигна феноменално постижение, ставайки първия наставник, който с един отбор завоюва три поредни трофея в "турнира на богатите" и то с един и същи отбор. Единствено Боб Пейсли, начело на Ливърпул, успява да завоюява три трофея с един тим, но не в поредни години. 

За футболистите на “белите” Марсело и Каземиро пък това е четвърта титла от ШЛ, с което подобирха рекорда от три на Дани Алвеш, Роберто Карлос и Савио. Роналдо пък е футболиста с най-много спечелени финали в Шампионската лига. Голямата звезда на "белите" Кристиано Роналдо стана играча с най-много спечелени финали в най-престижния европейски клубен турнир.

Макар през първото полувреме мърсисайдци да стояха повече от добре на терена, загубата на Мохамед Салах още в 25-ата минута срина самочувствието на възпитаниците на мениджъра Юрген Клоп. Те отправиха цели 9 удара към вратата на Кейлор Навас при наличието на голямата си звезда на терена и 0 след напускането му.

След това последва сериозен удар и за състава на Зинедин Зидан, след като Дани Карвахал бе настъпан от Андрю Робъртсън и се наложи да сложи край на участието си в срещата. Все пак "белите" успяха да се съвземат по-бързо от шока и да създадат сериозни положения до края на първата част, но до гол не се стигна. 

Логично или не "белите" стигнаха първи до попадението като Карим Бензема откри резултата в 51-ата минута. Светлината на прожекторите обаче изобщо не бе насочена към френския нападател. Стражът на мърсисайдци Лорис Кариус допусна фрапантна грешка, с която буквално направи подарък на съперника за 1:0. Садио Мане обаче побърза да измие срама след стореното от 24-годишният вратар и от статично положение разстреля вратата на Навас за 1:1.

Не отне много време на "Кралския клуб" отново да поведе в резултата. Единствено бе нужна малко магия от резервата Гарет Бейл, който успя две минути след влизането си на терена (64') да зашемети съперника с унищожителна задна ножица за 2:1.

Кариус изглежда бе на страната на съперника, след като буквално сложи край на амбиците на собствения си тим в 83-ата минута на срещата. Вратарят на "червените" за втори път се стъписа и направи още един подарък на Реал Мадрид за 3:1. Гарет Бейл пък пак влезе в ролята на герой с втори гол в срещата.

video:https://www.youtube.com/watch?v=xJxr-n5l6hU