ДАЗД и новите идоли на децата правят заедно Първи юни в зала „Асикс Арена“
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Май 2018 16:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ДАЗД и новите идоли на децата правят заедно Първи юни в зала „Асикс Арена“

/КРОСС/ Днес децата и младежите в България имат нови любимци - създателите на видеоклипове, известни повече като влогъри и ютюбъри. Възрастовият диапазон на почитателите им варира от деца в предучилищна и училищна възраст до пълнолетни граждани, като основната част фенове са именно тийнейджърите.

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) и едни от най-популярните личности в интернет пространството организират инициативата „Д@!ЗДр", чийто послания имат за цел да достигнат до всяко българско дете. Съвместната работа гарантира огромен интерес към събитието и към видеоклиповете, чието съдържание ДАЗД пази в пълна тайна.
На грандиозна сцена, оборудвана с два свръх модерни LED екрани с размери 6 х 4 м, ще се качат за първи път:

- Слави THE CLASHERS, който има над 263 000 последователи, очакващи с интерес топ класациите всяка неделя в ютюб канала му. Слави Панайотов е едно от най-популярните лица сред влогърите, но малко хора знаят, че той е специалист и в хотелиерството.
- Елисавета и Красимира, известни като дуета „Майко Мила!", разработили най-обичаната и най-весела ФБ страница на майките, в която ежедневно десетки хиляди родители четат забавни и важни статии по въпросите за родителството.
- Главен инспектор Михаил Драгоданов, оглавяващ един от секторите в отдел „Киберпрестъпления" към ГДБОП ще разкрие интересни тайни на всички посетители на събитието, а много деца ще разберат, че в България има и киберполицаи.
- THE PACT е най-голямата организация на ютюбъри и влогъри в България, в която членуват 22 известни личности. На сцената Пактът ще бъде представен от: Gothika_47 (145 000 фенове), Aethelthryth (134 000 фенове), Nikicha1 (73 000 фенове), Hazel (42 000 фенове) и Venata (206 000 фенове). Малко известни с истинските си имена Евгени, Преслав, Никола, Маги и Венци обещават да направят незабравимо шоу на своите невръстни почитатели.
Празникът на детето (1 юни 2018 г.) в зала „Асикс Арена" (бивша зала „Фестивална") ще бъде промотиран и от Съвета на децата - органът, който представя българските деца при създаване на политиките за тях. Йоана Захариева, председател на детския консултативен орган към ДАЗД, и останалите членове са подготвили интересна изненада.
Дуетът Ивайло и Християна, по-известни като Айде БГ, са сред най-веселите любимци на близо 200 000 българчета, които обожават техните видео предизвикателства. Почти никой от хилядите им фенове не знае, че Ивайло е преподавател в НАТФИЗ, а Християна - обещаващ фотограф. Освен великолепна екранна двойка, те са щастливи и със споделената си любов в живота.

Мащабното шоу, първо по рода си в България, ще бъде разтърсено и от пет от най-добрите хип-хоп групи - Ex Crew, ShifterZ, VS Dance, Skip a Beat и Еstreia, които са обещали да зарадват публиката с най-атрактивните си танцови изпълнения.

Д-р Елеонора Лилова, председател на Държавната агенция за закрила на детето, ще открие събитието „Д@!ЗДр" точно в 17:00 ч. на 01 юни в зала „Асикс Арена", за което билети почти не останаха. Те са напълно безплатни. Още с встъпването си в длъжност председателят на Агенцията обеща, че ще въведе изцяло нова визия в политиката, фокусирана върху доказани европейски подходи и иновативни практики, гарантиращи най-добрия интерес на всяко дете.