Освободиха от ареста мъжа, който наръга младеж в тролей 7
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Май 2018 10:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Освободиха от ареста мъжа, който наръга младеж в тролей 7

/КРОСС/ Софийският апелативен съд (САС) е освободил под домашен арест Георги Георгиев, който преди две седмици намушка с нож 18-годишния Борислав Великов, съобщава news.lex.bg. Инцидентът стана в тролей №7 на спирката на ул. „Опълченска" в София. Според първоначално изнесените данни Великов направил забележка на група деца, които плюели семки в тролея, Георгиев се застъпил за тях, след което се спречкал с младежа и го намушкал. Момчето беше откарано в болница и оперирано веднага и няма опасност за живота му.

33-годишният Георгиев беше задържан, а в него бяха открити метадон и амфетамини. Стана ясно още, че е бил осъждан три пъти.

Първоначално Софийският градски съд го остави за постоянно в ареста по обвинението в опит за убийство по хулигански подбуди, но Апелативният съд е отменил определението з аргументите, че няма достатъчно доказателства по обвинението. Според апелативните съдии по делото има данни само за нанесена телесна повреда, но не и за опит за убийство.

Съдът е приел, че пострадалият Великов без причина и без да е бил предизвикан, е нанесъл удари в гърба на Георгиев и го нарекъл „циганин", съобщава Нова тв. След това пък обвиняемият започнал да вика и да пита, защо го удря и обижда, при което се стигнало и до схватката, завършила с намушкване.

По делото не са постъпили и медицински документи за диагнозата на Великов, включително и данни за престоя и лечението му в „Пирогов".

Според САС, втората по тежест мярка за неотклонение е достатъчна, за да не извърши Георгиев престъпление, като такава опасност съдът отчете само заради зависимостта му от наркотици, но не и заради предишни осъждания, за които той е реабилитиран отдавна.

„Искам да видя майка си жива още един път", каза в последна си дума обвиняемият, а адвокатът му обясни, че той се грижи за болната си майка.


От своя страна пострадалият Великов заяви, че не е наричал нападателя си "циганин".

"Не се чувствам много добре, постоянно ме боли като си взимам въздух. Трябва много търпение и грижи", заяви той в ефира на Нова телевизия.

"Решението на съда не е нормално. Той в себе си носи хладно оръжие, излиза с мисълта, че трябва да го използва. Той е обикновен наркоман", коментира пред медии Великов.

"Не е справедливо решението. Не може да се освобождава човек, който е направил опит за убийство и да се сваля обвинението от предумишлено убийство", добави треньорът му.

"Не е вярно, че съм му казал, че е циганин. Направих нормална забележка към децата. След като ме наръга, осъзна, че е направил грешка и започна да блъска по вратите на тролея, за да излезе", разказа за инцидента намушканият Великов.