ДАЗД готви специална изненада за събитието „Д@!ЗДр“ на 1 юни
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Май 2018 13:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ДАЗД готви специална изненада за събитието „Д@!ЗДр“ на 1 юни

/КРОСС/ Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) е подготвила специална изненада за всички деца, които нямат възможност да посетят зала „Асикс Арена“, поради неочаквано големия интерес към уникалното влогърско събитие Д@!ЗДр“ на 01 юни. От Агенцията пазят в тайна каква е тя, но призовават децата да следят рубриката  „Пресцентър на сайта www.sacp.government.bg.

На Празника на детето ДАЗД организира първото по рода си влогърско събитие ще вземат участие едни от най-известните ютюбъри в България. Всички те имат стотици хиляди почитатели, които никога до сега не са били заедно на една сцена. За събитието са подготвени специални клипове, неизлъчвани до момента. Това ще се случи в зала „Асикс Арена“.

 Основната тема на събитието е как интернет да бъде безопасен за децата. Агенцията и новите любимци на стотици хиляди момчета и момичета – The Clashers, The Pact, Майко Мила! и Айде БГ обединиха усилията си, за да направят нещо иновативно и много полезно за всички малки и големи българчета. През последните два месеца известните ютюбъри работиха напълно доброволно по реализиране политиката на ДАЗД за постигане по-добра защита в глобалната мрежата на всяко дете.

„Д@!ЗДр“ е инициатива на председателя на Агенцията д-р Елеонора Лилова. Преди да поеме поста в ДАЗД, тя бе директор на едно от най-големите столични училища. Ежедневният контакт с поколения ученици й дават солидната подготовка да търси и намира най-прекия път до интересите на децата.