Открий красотата на двойната камера: С Honor 10 аматьорите стават професионалисти
Секция: Технологии
01 Юни 2018 15:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Открий красотата на двойната камера: С Honor 10 аматьорите стават професионалисти

/КРОСС/ Най новият флагман Honor 10 впечатлява с двойна камера, сравнима само с професионален фотоапарат. Телефоните не винаги са играли голяма роля в професионалната фотография, но сега е време за промяна. Представен в Лондон, оборудван с AI технология, Honor 10 предлага неповторима 24MP + 16MP задна камера с двоен обектив. Технология за сегментиране на изображения, задвижвана от самостоятелно вграден NPU на най-новия чипсет Kirin 970, цели да поведе индустрията на смартфоните в нова посока, задминавайки конкуренцията.

Задна камера с изкуствен интелект (AI): един клик до професионален фотоапарат DSLR

Накратко, семантичната технология за сегментиране на изображения на Honor може точно да определи очертанията на различни обекти, като небето, растения, хора и водопади, и да определи местоположението им. Тя е по-напреднала от другите камери, които само идентифицират фона и човека. AI технологията, приложена в Honor 10, разпознава 500+ сценария в 22 категории в реално време и прилага специфични параметри за всяка снимка, подобно на професионален DSLR.

Първата по рода си семантична технология за сегментиране на изображения в индустрията прави квантов скок в областта на мобилните снимки, поставяйки началото на нова ера в мобилната фотография. Технологията за сегментиране на изображения е много по-бърза и по-ефективна, използвайки изкуствен интелект, отколкото при внедряването й на сървър. Така тя предоставя интегрирано решение, включващо алгоритъм за сегментиране на изображенията и платформа за ускоряване на чипсета. NPU ускорява CNN за процеса на разпознаване на обекти, сцени и пейзажи, и прилага перфектни параметри в реално време на всеки сегмент, за да генерира най-реалистичните фотографии.

Как можете да използвате Honor 10?

Пейзажи
Чрез разпознаването на множество пейзажи и обекти в реално време, вашият Honor 10 автоматично задава настройките на камерата, за да ви помогне да снимате като професионален фотограф. Снимките, направени с Honor 10, са красиво отражение на реалните цветове и нюанси, и автентична интерпретация на действителността, видяна през човешките очи.

Апетитно
Снимането на вкусна храна е може би едно от първите неща, които хората от дигиталното поколение правят с телефоните си. Така правят и инженерите на Honor. Ето защо сцената с храна е един от топ сценариите, които AI камерата на Honor 10 е настроена да разпознава. С разпознаването на сцени и обекти в реално време и прилагане на специфични параметри, Honor 10 ще направи вашата храна да изглежда повече от апетитна.

Съвършен портрет
Камерата на Honor 10 работи успоредно с приложенията за разпознаване в реално време, които помагат за заснемането на красиви и ясни портретни снимки с естествен завършек и професионалното качество. Honor 10 също използва интелигентна композиция за постигане на перфектния портрет. След като разпознае лицето ви на дадена снимка, то автоматично идентифицира вашата позиция спрямо фона и настройва съотношението.

Портретно осветление
Зашеметяващите портретни снимки се постигат при добро осветлението. При Honor 10, всяко осветление е перфектно. Това е благодарение на множеството опции за осветление, от които потребителите могат да избират, за да създават собствено портретно изкуство: меко осветление, театрално осветление, класическо осветление и т.н.

Моменти
С технологията за откриване на движение с изкуствен интелект, Honor 10 разпознава движещи се обекти (при активиране на режим Snapshot) и замръзява движение в действие, за да направи страхотни снимки.

AI предна камера: перфектноро селфи

Не само задната камера се поддържа от технологията AI (изкуствен интелект), но и предната 24MP камера на Honor 10, която е вашият смарт селфи спътник.

Портретен режим – за автентична красота
Предната камера на Honor 10 идва с режим Портрет. Режимът поддържа 3D разпознаване на лица, като предната камера позволява по-детайлна оптимизация на лицето от всякога, откривайки над сто точки на лицето с точност до пиксел: Т-зоната и скулите са подчертани, а сянката по бузите и около носа е по-ясно изразена до ниво, близко до реалността. Honor 10 прави вашето селфи като в огледало. При Honor 10 лоши селфита не съществуват.

Портретно осветление
При Honor 10, всяко осветление е перфектно, подобно осветлението във фото студио. Той идва с множество опции за осветление, от които потребителите могат да избират и да създават собствено портретно изкуство: меко осветление, театрално осветление, класическо осветление и т.н.

Groufie
С Honor 10, груповите селфита най-накрая могат да се нарекат настина групово селфи, а не просто селфи с група хора на замъглен фон. Усъвършенстването и прецизното лицево разпознаване гарантира точен ефект боке и ясни лица на всички в групова снимка, направена от предната камера.

Забавни функции за по-щастлив социален живот

Функциите на Honor 10 са създадени за любителите на фотографията. Honor 10 знае как да ви направи популярни в социалните мрежи.

Умна галерия
Усъвършенстваната умна галерия идентифицира както героите, така и сцените във вашите снимки, помага за по-доброто организиране на снимките ви и улеснява споделянето им.

Highlight 2.0 – вашето филмово пътуване
Honor 10 също играе ролята на творчески продуцент за вашите важни моменти в снимки. Най-емоционалните моменти от смарт галерията могат да бъдат компилирани в кратки видеа с музика. 

Лесно заснемане – жестов и гласов контрол
Honor 10 има функциите жестов и гласов контрол, за да можете да заснемете момента и емоциите си в реално време.

Смешни стикери
Както подобава на флагмански модел, няма как Honor 10 да забрави и за най-любимото на всички потребители на социалните мрежи - стикерите. Смешни стикери се предлагат от предната камера на Honor 10. Тя разполага с всички необходими ефекти, за да се „блестите“ в Instagram, Facebook или Snapchat.