Станишев: Педро Санчес е лидерът, от който Испания има нужда
Секция: ПОЛИТИКА
01 Юни 2018 16:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Станишев: Педро Санчес е лидерът, от който Испания има нужда

/КРОСС/ Партията на европейските социалисти приветства избора на Педро Санчес за премиер на Испания. Испанската социалистическа работническа партия, чийто лидер е Санчес, е част от лявото семейство на ПЕС.

По-рано днес испанският парламент отстрани от поста досегашния министър-председател Мариано Рахой след успешен вот на недоверие, провокиран от лавината обвинения в корупция на членове на неговата Народна партия (ЕНП).

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев заяви:

„Беше крайно време начело на Испания да застане прогресивен и честен проевропеец, какъвто винаги е бил Педро Санчес. Въпреки предизвикателствата, пред които ще бъде изправен, вярвам, че той ще успее да промени курса на управление в Испания и да скъса с политиката на безкрайни бюджетни ограничения от последните години. Неговият избор прави нашето политическо семейство още по-силно и ни дава увереност, че ще успеем да направим същото и на европейско ниво.

Радвам се, че ще имаме и силния глас на Испания в полза на по-социална и по-справедлива Европа още на Европейския съвет в края на юни. Очаквам Педро и на традиционната подготвителна среща на левите премиери на ПЕС, за да го поздравя лично.“