Още един обвинен за подкупите в КАТ-Благоевград
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Юни 2018 18:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Още един обвинен за подкупите в КАТ-Благоевград

/КРОСС/ Окръжна прокуратура – Благоевград е привлякла в качеството на обвиняем Н.Д., участвал като помагач в извършване на престъпление - вземане на подкупи в „Пътна полиция" - Благоевград. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Към настоящия момент са разпитани свидетели, извършено претърсване и изземване, както и други доказателства, от които се установява съпричастността на обвиняемия към извършеното престъпление.

За времето през 2017 г. и 2018 г., в гр. Благоевград, при условията на продължавано престъпление, като помагач, обвиняемият Д. умишлено улеснил Д.С., в качеството му длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – началник сектор „Пътна полиция" при ОД на МВР гр. Благоевград, да приеме дар и облага - пари, вещи и услуги с имуществен характер. Той създал условия за намиране на лица, желаещи да регистрират и идентифицират пътни превозни средства, както в гр. Благоевград, така и в и пунктовете за регистрация на ППС в РУ – Петрич и РУ – Гоце Делчев.

В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание. Н.Д. провеждал срещи и преговори, лично участвал в тях, както и уговарял размера на подкупа.

Спрямо обвиняемия Н.Д. е взета мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на шест хиляди лева. Тя е съобразена със здравословното му състояние.