Показен разстрел в Слънчев бряг: Извършителят е задържан
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Юни 2018 09:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Показен разстрел в Слънчев бряг: Извършителят е задържан

/КРОСС/ Задържан е основният заподозрян за показния разстрел в Слънчев бряг, при който живота си загуби хазартен бос, а неговата приятелка беше ранена тежко, съобщава кореспондентът на bTV в региона.

Основната версия за стрелбата пред хотел „Сън Вилидж” е класически любовен триъгълник, посочват от МВР.

22-годишното момиче е оперирано тази нощ и състоянието му е много тежко след куршум в слепоочието. То е работело в едно от казината на убития Коста Николов.

Задържан за убийството е 37-годишен мъж, който е опитал да избяга в Турция през ГКПП "Лесово". Има чисто съдебно минало и законно притежавано оръжие, като ще се изяснява дали то е използвано при нападението.

"Става въпрос за ревност и неизяснени лични отношения, които са довели до това тежко престъпление", посочи главният секретар на МВР Младен Маринов пред журналисти. По думите му задържаният и раненото момиче са се познавали от около месец.

В колата на бизнесмена са пътували още двама души - мъж и жена, които са основни свидетели. По мерцедеса е стреляно от друга кола, с която извършителят на престъплението е избягал.

Полицията отцепи района, което значително затрудни придвижването на туристите.

54-годишният Николов има игрални зали в Слънчев бряг, Несебър, Бургас и Нова Загора. В бизнеса е от 1991 г., като не е известно да е имал конфликти с други от бранша – както на морето, така и във вътрешността на страната.

Според местни медии, освен казина, Николов има хотел в Нова Загора и транспортна фирма.