Жертва на ало измама: Заплашиха ме, че ще ми отрежат пръстите
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Юни 2018 15:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жертва на ало измама: Заплашиха ме, че ще ми отрежат пръстите

/КРОСС/ На 29 май на гарата в Горна Оряховица е проведена спецакция по залавянето на ало измамници. Разплитането на случая тръгва от възрастна жена, която хвърля 1000 лева през прозореца си.

Късният следобед на 28 май 65-годишната жена попада в схема на телефонна измама.

„Сетих се, че са измамници и затворих. После пак ми звъняха и казаха, че не са измамници, а от полицията”, разказва Илинка Боромсузова.

Мъжът отсреща се представя за бившия главен секретар на МВР и настоящ шеф на Агенция „Митници” Георги Костов. Прилагат схемата, че съдейства за разкриване на телефонна измама и искат от жената пари, за да хванат престъпник. Тя им отказва, а мъжът на телефона я заплашва.

„Заем къде са парите, мръсницо, сега ще дойдем, ще ви отрежем пръстите, ще ви хвърлим от балкона надолу, и ще ви изнасилим”, заявил измамникът.

Уплашена, жената хвърля от балкона всичките си спестявания – 1000 лв.

Ден по-късно полицаи от Пловдив и Горна Оряховица влизат в следите на измамниците. Залавят 48-годишния Атанас по прякор Трепача от гара Горна Оряховица. Мъжът е известен на полицията. Счита се, че е един от мозъците на телефонните измами у нас. Има подозрения, че е участвал е и в най-крупната измама в Гърция, на стойност половин милион евро.

Оказва се, че настоящата измама е извършена от Букурещ.