Каракачанов: Да въведем комендантски час в Слънчев бряг ли?!
Секция: ПОЛИТИКА
03 Юни 2018 20:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Каракачанов: Да въведем комендантски час в Слънчев бряг ли?!

/КРОСС/ По-широк контрол в черноморските ни курорти през летния сезон, защото те са лицето на България, без обаче това да пречи на туристите. За това се обяви в Бургас вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той пристигна в града, за да участва в церемонията по връчване на знамето на ученическия гвардейския отряд и тамбурмажора на оркестъра към Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов", предаде "Дарик".

След официалната част Каракачанов коментира и актуалните събития в Слънчев бряг - среднощното убийство на хазартния бос Коста Николов и подновената акция на вицепремиера Валери Симеонов срещу високите децибели в заведенията в туристическия комплекс.

Не за пръв път в началото на сезона Слънчев бряг се превръща в арена на криминални прояви, каза Каракачанов. Той изрази увереност, че МВР ще предприеме всички необходими мерки не само в курорта, но и по цялото Черноморие, за да има по-малко подобни инциденти. Вицепремиерът обаче е категоричен, че "човек идва в Слънчев бряг, за да се весели, а не за да бъде въдворяван казармен ред и военна дисциплина".
"Какво означава по-големи рестрикции?! Да въведем комендантски час?! Това няма как да стане. В края на краищата, това е курорт. В казармата елате, ще видите, че има ред, дисциплина, вечерен час и т.н. Но това не е казарма", заяви Красимир Каракачанов.

А по отношение на подновените проверки за високи децибели, водени от вицепремиера Валери Симеонов, той заяви:

"Трябва да има ред по отношение на музиката, но аз не го приемам като вечерен час и спиране на музиката навсякъде. В крайна сметка човек си взема отпуската и идва да се весели. Има определени заведения и те не са само в Слънчев бряг, но и в други курорти, които прекаляват с музиката и след 12 часа. Но мисля, че това може да се уреди с една наредба. И въпросът е контрола върху изпълнението и спазването на подобни наредби".