България се срина на 11-то място в "Лигата на нациите"
Секция: СПОРТ
04 Юни 2018 09:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България се срина на 11-то място в "Лигата на нациите"

/КРОСС/ Трите загуби в София сринаха България до 11-то място в общото класиране на волейболната "Лига на нациите". Всички отбори имат по 6 мача и остава да изиграят още 9 срещи следващите три седмици.

Вече няма тим без загуба след драматичния успех на Бразилия срещу САЩ с 3:2 и изненадващия срив на Полша срещу Германия за 1:3. Прави впечатление силното представяне на Канада, който е един от четирите отбора можещи да изпаднат. В момента "кленовите листа" дори са на позиция за финалите във Франция.

Българите показаха, че трудно ще попаднат сред най-силните и може би ще се съсредоточат в битката с преките съперници за оставане в лигата. Австралия показа, че не е слаб отбор и с играта си демонстрира, че ще постигне няколко победи в турнира. Засега Южна Корея няма победа. Прекият ни мач с азиатците е в последната седмица в Техеран.

Този уикенд "лъвовете" ще играят в Осака (Япония) срещу домакините, Италия и Полша. Двата европейски отбора са в битка за финалите, а японците ще искат да се доказват пред собствена публика. Мачът с Китай трябва да е "обица на ухото" за момчетата на Пламен Константинов.