Теодора Халачева: Младите не са просто обекти, а фактор в собственото си развитие
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Юни 2018 12:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Теодора Халачева: Младите не са просто обекти, а фактор в собственото си развитие

/КРОСС/ „За трети път парламентарното мнозинство отказа да допусне за разглеждане внесения от БСП законопроект за младежта”, съобщи народният представител Теодора Халачева на среща с млади хора в Пловдив. По думите й управляващите не желаят да обсъждат проблемите на младото поколение. „Изумително в противоречието си е подобно поведение, защото непрекъснато тръбят, че бъдещето е на младите, но в действителност виждаме точно обратното”, посочи Халачева.

Тя представи основни аспекти от законопроекта на социалистите, който предлага решения за доброволчеството, за младежките обекти за отдих и култура, за образователна младежка инфраструктура. „Нашият законопроект създава условия за широко участие на младите в процеса на вземане на решения на местно и национално нови. Той постановява и регламентира изграждане на младежки центрове в съотвествие със Стратегията за детето 2018-2018”, посочи пловдивската депутатка.

Според нея такива младежки средища се явяват конкретна полезна алтернатива на кафенетата и моловете. „Смятам, че интересите на младите хора на България заслужават да бъдат обсъдени в българския парламент”, заяви Теодора Халачева и гарантира, че парламентарната група на „БСП за България” ще продължи да настоява за адекватна младежка законодателна политика. „Младите не са просто обекти, а фактор в собственото си развитие”, подчерта тя.