Талантът на „ЕВРОФУТБОЛ“ Диана Петкова с 4 златни медала по плуване в Скопие
Секция: СПОРТ
04 Юни 2018 13:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Талантът на „ЕВРОФУТБОЛ“ Диана Петкова с 4 златни медала по плуване в Скопие

/КРОСС/Мария Делчева стана трета сред жените по бадминтон в Латвия

Спортният талант на „Еврофутбол“ Диана Петкова извоюва 4 златни и един сребърен медал на турнира по плуване „ІV Делфин Куп 2018“ в Скопие – Македония, който се проведе на 2 и 3 юни 2018 г. Тя спечели и наградата за най-добра състезателка в надпреварата. Първите места на Диана са на 50 м кроул с 27.26 сек., 100 м кроул - 59.82 сек., 50 м бруст - 34.74 сек. и 50 гръб - 31.50 сек. На 100 гръб тя завърши втора с 1:06.76 мин.

 

16-годишната Мария Делчева спечели бронзов медал на сингъл жени на международния турнир по бадминтон в Йелгава - Латвия. Тя постигна пет поредни победи, преди да загуби на полуфиналите от Алеся Зайцева от Беларус. Мария е №1 в европейската ранглиста по бадминтон при девойките и №12 в световната ранглиста за същата възрастова група.

                         

Тенисистката Гергана Топалова започна с летящ старт представянето си в основната схема на турнира „Ролан Гарос“ при девойките, като отстрани американката Наташа Събаш с 6:4, 6:0. Топалова ще участва и на двойки. Миналата седмица талантът на „Еврофутбол“ спечели лятното държавно първенство на България по тенис за девойки до 18 години.

Състезателката по таекуондо Александра Георгиева стана трета в категорията до 41 кг при кадетите на I-то мултиевропейско първенство, проведено в Пловдив. В първата си среща тя победи представителката на Гърция, след това преодоля туркиня, а на полуфинала загуби от състезателка на Русия с 5:6. Александра официално печели квота за Европейското първенство, което ще се проведе през октомври.

Лекоатлетът Антонио Иванов завърши 4-ти на 100 метра на международния турнир „Самарско знаме” в Стара Загора с време от 10.66, което е на 11 стотни от норматива за световното първенство във Финландия.

„Еврофутбол“ желае още много успехи на своите спортни таланти!