Загадка 2024 – ще се върне ли Владимир Путин в креслото на премиера
Секция: Русия
06 Юни 2018 09:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Загадка 2024 – ще се върне ли Владимир Путин в креслото на премиера

/КРОСС/ По време на пространното интервю, което Владимр Пути даде на австрийския журналист Армин Волф една от темите, които засяга Волф е намерението за участие във властта на настоящия руски президент след 2024 година, когато не може да се кандидатира за трети пореден път за президент на Руската федерация. Неговият отговор и мотивите му анализира руският вестник ”Московский Комсомолец“ във водеща статия, съобщава Фокус.

Конкретният отговор на Владимир Путин на този въпрос е следният:
„Хайде да не отиваме толкова напред. Аз никога не съм нарушавал конституцията на своята страна и не мисля да го правя, Много ще зависи от това как работим ние, когато казвам „ние“, имам предвид мен и моя екип, какви резултати ще постигнем. Но вие сте прав, аз се занимавам с държавна и административна работа достатъчно дълго (Волф му напомня,че през 2024 той ще е над 70-годишен). Аз за себе си сам трябва да реша какво ще правя, след като приключи текущия ми президентски мандат“.

Изданието анализира отговора, като бъдеща несигурност и според автора на статията абсолютната непрозрачност и неопределеност ще бъде политическото оръжие на Путин през следващия мандат. Въпросът за намеренията му след 2024 година е фундаментален за руската политика, но според автора отговор на този въпрос няма да бъде даден в никакъв случай, защото Путин разбира,че би загубил от ясен отговор при всички случаи.

Ако каже „Да“, реакцията ще бъде негативна – не прекалява ли Владимир Владимирович, какво си въобразява, защо си мисли, че Русия не може да съществува без него. Ако отговори „Не“ ще бъде не по-малка грешка. С отиващите си фигури в политиката никой не се церемони и ако покаже слабост алчните за власт подчинени могат да престанат да го „обичат“ и да го разкъсат на парчета. Това обяснява уклончивия му отговор.