Учениците победители в конкурса на EVN България за макет „Екоград“ посетиха модерната когенерация на дружеството
Секция: ЛЮБОПИТНО
06 Юни 2018 14:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Учениците победители в конкурса на EVN България за макет „Екоград“ посетиха модерната когенерация на дружеството

/КРОСС/ Спечелилото първо място училище ще бъде наградено от EVN България със спортна площадка в двора на училището.

На 5 юни 2018 г. победителите в детския конкурс на EVN България за изработване на макет, посветен на тема „Екологичен град“, посетиха модерната централа на EVN Топлофикация в Пловдив. Конкурсът е част от дългосрочната инициатива на дружеството за обучения в училищата „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология“.

Общо 75 деца и техните преподаватели от 3 училища, класирани на първите места в конкурса на EVN България, получиха възможност да посетят съоръжения на EVN Топлофикация в Пловдив. Децата са от ОУ „Христо Ботев“ с. Енина (общ. Казанлък), СОУ „Железник“ гр. Стара Загора и НУ „Димитър Благоев“ гр. Стара Загора.

               

Посещението включваше обиколка на територията на EVN Топлофикация при спазване на мерките за безопасност. Децата имаха възможност да се запознаят от безопасна дистанция с различните енергийни съоръжения.

 Визитата включваше и детско парти с подаръци и различни игри на екологична тематика. В рамките на посещението децата представиха изработените от тях макети на тема „Екоград“. Всяко дете беше отличено индивидуално с медал и сертификат за завършено обучение по енергийна ефективност и екология. Класираните на I-во място ученици от ОУ „Хр. Ботев“ в с. Енина, общ. Казанлък ще получат голямата награда – спортна площадка в двора на училището.

През учебната 2017/18 г. EVN България осъществява за 9-та поредна година обучение на ученици от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас в разумно използване на енергийните ресурси и опазване на природата.