Няма да има мач Пулев - Уайт
Секция: СПОРТ
07 Юни 2018 12:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Няма да има мач Пулев - Уайт

/КРОСС/ Мач между Кубрат Пулев и Дилиън Уайт няма да има, става ясно от съобщение на мениджъра на британеца Еди Хърн. Уайт е предпочел да се изправи срещу бившия световен шампион на Световната боксова организация Джоузеф Паркър на 28 юли в "О2 Арена" в Лондон. 

Преди по-малко от месец Кобрата обяви, че е спечелил търга за провеждане на мач с Уайт.

                   

Двамата трябваше да излъчат официален претендент за пояса на Антъни Джошуа на Международната боксова федерация (IBF), а двубоят по всяка вероятност щеше да се състои на 18 август на Националния стадион "Васил Левски" в София.

Пулев не се е боксирал от 28 aприл 2017 г., когато спечели по точки срещу американския ветеран Кевин Джонсън в София и постигна 25-ата си победа от 26 мача като професионалист. През април той заяви, че планира да се завърне на ринга с мач на американска земя в края на май или началото на юни.

Кубрат вече пропусна една възможност да се изправи срещу Антъни Джошуа. Двамата трябваше да се боксират в Кардиф на 28 октомври за световните титли на IBF, IBO и WBA, но българинът се отказа заради контузия. Вместо него на ринга се качи камерунецът Карлос Такам.

Все още няма информация дали Пулев ще се бие със следващия в листата на IBF - Александър Димитренко, за да бъде излъчен претендент за титлата. Българинът вече има победа над украинеца - нокаут на 5 май 2012 г. в Ерфурт (Германия).