Увеличават броя на отборите във Втора лига, форматът на елита остава непроменен
Секция: СПОРТ
07 Юни 2018 18:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Увеличават броя на отборите във Втора лига, форматът на елита остава непроменен

/КРОСС/ Участниците във Втора лига за сезон 2019/2020 ще бъдат увеличени на 18, което означава само два изпадащи през предстоящия 2018/2019. Така с четири влизащи от четирите Трети лиги групата ще стане с два повече, реши на днешното си заседание изпълнителният комитет на БФС.

И с 18 отбора от по-следващия шампионат се запазва кръговата система и ще се изиграят 34-и кръга, а не 30. Няма да има промени във формата на Първа лига обаче, което означава че и след един сезон тя пак ще бъде с 14 отбора.

Новото първенство ще започне на 20 юли, а не на 13-и както беше планирано първоначално. Жребият и за Първа, и за Втора лига ще бъде изтеглен утре отново в базата на БФС в Бояна. Веднага след това клубовете ще се съберат и ще решат как да си разделят парите от ТВ-правата, обясни от своя страна заместник-изпълнителният директор на централата Павел Колев.

"Може да има козметични промени, но и през сезон 2019/2020 ще остане с 14 отбора и плейофен втори етап, гарантира президентът на БФС Борислав Михайлов. Истина е, че новият сезон 2018/2019 ще се проведе по сегашния формат, като този сезон е последният от тригодишния проект на холандската фирма, която го наложи.

Изпълнителният комитет днес прие промени в Дисциплинарния правилник, които не са особено сериозни, но касаят някои казуси и изясняването на степените на наказания.

Има промени в състава на някои комисии. Двама души излизат заради навършване на пределна възраст. Това са Георги Камишев и Йордан Попмиланов. Един член на СТК и един член на Апелативната комисия също са подменени.

"Съдийската комисия няма да бъде променяна. Тя е едва на два месеца и сме решили да я оставим да работи на спокойствие, така е и редно. За останалите работни комисии оценката е много добра, а заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов прочете доклад, който е положителен, заяви още Михайлов.