Пет града в страната излизат на протест в подкрепа на семейните ценности
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Юни 2018 09:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пет града в страната излизат на протест в подкрепа на семейните ценности

/КРОСС/Първият по рода си за България национален "Поход за семейството" ще се проведе в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Очаква се в него да се включат двойки, облечени в сватбените си костюми и булчински рокли. В София събитието започва в 14 ч. на площад Народно събрание, като накрая към небето ще бъдат пуснати десетки балони, с надпис "ЗА семейството от мъж и жена".


В София ще се проведе и шествие на българи патриоти. То тръгва от Националния дворец на културата. Дни преди гей парада от ВМРО поискаха МВР да го забрани. Евродепутатът Ангел Джамбазки заяви в българския парламент:


„Ние настояваме полицейските служители да бъдат там, където трябва, а не да охраняват събитие на хора, които са решили да ни натрапят своите различия."


МВР предприема сериозни мерки за сигурност заради подготвяния днес гей парад под името "София прайд" и проявите с шествия на други организации, част от които са категорични противници на парада. В следобедните часове движението в центъра на столицата ще бъде спирано на места. Очаква се проявите да бъдат охранявани от близо 1500 полицаи.