Деница Николова бе удостоена с приза „Заместник-министър на годината 2018“
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Юни 2018 11:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деница Николова бе удостоена с приза „Заместник-министър на годината 2018“

/КРОСС/Заместник-регионалният министър посвети наградата на екипа в МРРБ за работата по програмите с европейско финансиране

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова бе отличена с приза „Заместник-министър на годината 2018" от Асоциацията на българските градове и региони по време на 13-тата Годишна национална среща, която се провежда в Разлог. Тазгодишното издание на форума е под мотото „Бъдещето на кохезионната политика на ЕС. Дигитализация на общините и регионите". Отличия бяха връчени и на общини и областни управители за приноса им в развитието на различни сектори от обществено-политическия живот.

Деница Николова е номинирана от членовете на асоциацията заради приноса за успешната реализация на стотици проекти, финансирани по програмите за регионално развитие (ОПРР) и трансгранично сътрудничество в общините, както и за помощта й към местните власти по отношение на финансирането и изпълнението на инвестициите.

„Приемам наградата като огромно признание за моята работа и на екипа в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Тя означава и допълнителна отговорност, защото трябва с още по-голямо темпо да продължаваме да показваме, че заедно можем да постигаме повече и че единни продължаваме да променяме България", коментира зам.-министър Николова.

Тя посочи, че страната ни ще продължи да се променя не само с обновяването на инфраструктурата, но и по отношение на регионалната политика към местните и регионални власти. „Една от основните цели на европейските фондове в програмния период след 2020 г. е "Европа по-близо до гражданите". Това означава да променим начина на мислене и подхода към всички жители.

В новия програмен период ще търсим общи решения, за да променяме регионите по нов начин и с инвестиции, гарантиращи по-висока добавена стойност", каза още заместник-регионалният министър. Според нея политиката към регионите след 2020 г. ще е по-тясно ориентирана спрямо нуждите и спецификите им и сега е моментът, в който можем да защитим по-добре интересите си за ресурси и инвестиции чрез прилагане на нов подход.