Гърците вкараха в затвора 26 годишен българин заради телефонни измами
Секция: СВЯТ
09 Юни 2018 17:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гърците вкараха в затвора 26 годишен българин  заради телефонни измами

/КРОСС/Присъда от 12 години затвор издаде съдът на остров Родос срещу 26-годишен български гражданин за телефонни измами.
Жертвата на измамата поискала помощ от полицията за арестуване на българина.

Разследването по случая доказа, че осъденият български гражданин е извършил няколко престъпления към възрастни хора. Сценарият на престъплението е познатата схема - по телефона се съобщава на възрастен роднина, че негов близък е предизвикал катастрофа с жертви. Иска се голяма сума, за да се промени констатацията на полицията и роднината да бъде оневинен.

Разкритията по конкретния случай на остров Родос идват от възрастна жена, която се усъмнила в достоверността на разказаната й по телефона история и незабавно сигнализирала в полицията. На мястото на предаването на сумата от 5 000 евро идва българинът, който е задържан на място. Съвместно с него в престъпната схема са участвали и две жени, които все още не са арестувани.

Престъплението, съгласно действащото законодателство в страната, се счита за участие и организиране на престъпна група, както и поставяне на риск живота и здравето на жертвите на телефонните измамници.