Нова лява формация под името "Заедно" бе учредена в София
Секция: ПОЛИТИКА
09 Юни 2018 19:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нова лява формация под името "Заедно" бе учредена в София

/КРОСС/Ляво политическо обединение с името "Заедно" беше учредено в София. Наесен то ще организира подписка за референдум за отмяна на държавната субсидия за партиите.

Лидерът на Българска социалдемокрация "Евролевица" Александър Томов заедно с близо 600 делегати поставиха началото на новия политически проект.

Обявено като гражданско движение, обединението подкрепи програма за ускорено развитие, за достойни доходи и за край на мутризацията в държавното управление. На форума бяха поканени представители на бизнеса, на граждански и
държавни организации, политически партии в левия спектър.

На събитието присъства бившият премиер на Румъния Виктор Понта и членовете на Националния партиен съвет на БСП Михаил Миков и Георги Божинов. Миков и Божинов уточниха, че са само гости на събитието и отрекоха да участват в проекта:

"Нека да чуем, да видим. Отзовахме се на поканата. Нямаме намерение да напускаме БСП. Това не може да е алтернатива".

Част от залегналите в програмата идеи на политическото обединение, наречено "Заедно", са свързани с ускоряване на икономическия растеж чрез увеличаването на преките чужди инвестиции, с развитието на дигиталните технологии. Александър Томов подчерта в словото си:

"Искаме да стигнем до хората, защото хората не вярват, хората се умориха от бедност, от едни и същи обещания, от които нищо не става".

Амбицията на новия проект е максимално обединение в ляво и единно явяване на местните избори догодина